Eendracht Aalst heeft het jaar 2014 niet afgesloten met een overwinning. Op het veld van Royal Antwerp FC werd het een logische 0-0 eindstand na een kansarme wedstrijd.

Traag tempo

Trainer Van Acker wijzigde zijn ploeg op één positie ten opzicht van vorig weekend. Ratko Vansimpsen begon verrassend op de bank, Gianni De Neve verving hem centraal op het middenveld.

In tegenstelling tot de voorbije jaren startte de thuisploeg eens niet als een sneltrein. Integendeel. Met traag en inspiratieloos voetbal kwam Eendracht niet in de problemen.

Een matig Eendracht kon amper profiteren van de wankele thuisdefensie. Bij de thuisploeg werd veelvuldig balbezit niet afgestraft.

Weinig aanvalsdrang

Beide ploegen bakten er nauwelijks wat van in die eerste helft. De Antwerpse aanvallers dreigden nauwelijks, tot ongenoegen van het thuispubliek. De driehonderd meegereisde Aalsterse supporters steunden hun ploeg wel door dik en dun.

Helaas leverde dat in de eerste helft quasi geen doelgevaar op. Enkel Van Damme zag zijn schot op doel niet zover naast draaien.

Op slag van rust zowaar de thuisploeg met enkele gevaarlijke standjes voor doel maar Kevin Van Den Noortgaete stond zoals vanouds uitstekend te keepen.

Sterker Eendracht na rust

Eendracht kwam een pak scherper uit de kleedkamer. Dankzij een sterke Kevin Janssens en een goede Donjet Shkodra kwamen de bezoekers een aantal keer erg gevaarlijk opzetten.

De thuisploeg toonde achterin allerminst stabiliteit en Eendracht kon tot diep in de zestien van Antwerp infiltreren. Shokdra zag een pegel net naast zoeven, doelman Boeckx stond aan de grond genageld.

Ook Kevin Janssens slalomde tussen een paar Antwerpse verdedigers maar zijn aflegger werd niet verzilverd. En vanop rechts deed De Cuyper, in tegenstelling tot in de eerste helft, de thuisverdedigers pijn met zijn snelheid.

Uitstekende Van den Noortgaete

Een Aalsters doelpunt hing in de lucht maar een schot van Shkodra stierf op de enkels van De Oliveira en Gianni De Neve kwam een voetje tekort om te scoren. Maar Antwerp voetbalde ook nog gevat mee. Kevin Van Den Noortgaete redde echter miraculeus een poging van Owusu.

Aan de overkant twee vrije schietkansen voor Smet en Shkodra maar de laatste Aalsterse wapenfeiten leverden niets meer op.

In de laatste tien minuten kwam Antwerp meer opzetten maar het was wachten tot de ingevallen Tano een verloren bal van kortbij op doel kon besluiten. Van Den Noortgaete redde alweer met een prachtreflex.

In de toegevoegde tijd ranselde Van Den Noortgaete nog een gemaakt doelpunt uit zijn kooi en redde zo een punt voor de Ajuinen.

Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!