Asse Lennik stoot door naar Europese kwartfinale

De voorbije weken brachten alleen maar succes voor BeHappy2 Asse Lennik. In de competitie staan ze op de tweede plaats (samen met Antwerp) en Europees stoten zij door naar de kwartfinales van de CEV Cup. De tegenstrever is BBSK Istanbul.

Asse Lennik speelde begin dit jaar nog tegen deze Turkse club in de Challenge Cup. Thuis konden ze nog winnen met 3-2 maar in Istanbul gingen ze de boot in met 3-0. Geen evidente opdracht dus maar de huidige ploeg blijkt sterker en rijper dan de ploeg van vorig jaar.

Woensdagavond werd redelijk makkelijk gewonnen van Lokomotiv Kharkiv. Enkel de derde set (het stond toen 1-1) werd zwaar bevochten. Asse Lennik haalde het in die derde set uiteindelijk met 29-27. In de vierde set werd makkelijk afgewerkt met 25-17. De laatste zware opdracht is de thuiswedstrijd tegen Knack Roeselare op 21 december (nu zondag) om 15 uur in het Molenbos in Zellik.

Setstanden: 25-22, 21-25, 29-27, 25-17