Meezing-kerstconcert in gerestaureerde kerk

Eind december kan je naar vele kerstconcerten gaan luisteren, maar bij weinige is er een thema uitgewerkt waar het publiek ook mee kan zingen. Dat doet het Brixiuskoor reeds verschillende jaren. “Op vrijdag 19 december om 20.30 uur organiseren we voor de vijfde keer een mee-zing kerstconcert, ditmaal in Meise”, legt dirigent Marc Jaspers uit.

“Dit jaar is het thema: “het kindeke Jezus in Vlaanderen”. Zingen wordt afgewisseld met bewerkte teksten van Felix Timmermans. “Het wordt sowieso een leuke belevenis: meezingen, meeluisteren en de sfeer voelen van Kerstmis en dat in de pas gerestaureerde kerk van Meise. De fresco’s zullen tegen december getoond worden, zodat ook het tafereel van de aanbidding in Bethlehem deel zal uitmaken van het geheel.”

Kaarten kosten 8 euro in voorverkoop en tien euro aan de kassa. De opbrengst gaat integraal naar een goed doel voor voedselpaketten aan arme mensen in Meise. Bestellen kan je doen bij de koorleden, bij de leden van de parochieploeg van Meise, en via e-mail (brixiuskoor@hotmail.com) en overschrijving op BE 34 7341 4609 0190.  

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise