Shoppen by candlelight en Kerstmarkt

Zaterdag 20 december is het volop kerstsfeer in Merchtem. Die dag is er ‘candlelight shopping’, een middenstandsactie waaraan een 20-tal middenstandszaken deelnemen. De winkels blijven extra lang open (tot 21 uur), de cafés zorgen voor een winterterras en vanaf 16 uur is er kerstmarkt op de Varkensmarkt.

Candlelight shopping in gezellige winkeltjes in het centrum van Merchtem, genietend van een drankje of een hapje. Een aanlokkelijk aanbod van meer dan 20 Merchtemse middenstanders. Bovendien kan je een gezellig etentje winnen, ‘by candlelight’ natuurlijk.

Om 14 uur opent op de Varkensmarkt een kleine kerstmarkt die wordt afgesloten met een kerstfuif in FameX3. Met het gemeentebestuur is afgesproken dat om 3 uur de muziek stiller moet en om 4 uur de deuren dicht gaan. Om de kerstmarkt mogelijk te maken zijn er verkeersbeperkende maatregelen genomen. De handelaars blijven echter bereikbaar tot 21 uur. Dan worden Nieuwstraat, Korte Ridderstraat en Bogaerdstraat (vanaf de Vesten afgesloten). Ook het doorgaand verkeer vanaf de Krekelendries is dan verboden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk