Voetbaloverzicht : KFC Meise peuzelt Mazenzele op

KSC Wolvertem pakte zondag een punt op het veld van Sterrebeek. De gastheren kwamen 1-0 voor maar Nordin Benali scoorde onmiddellijk de gelijkmaker voor geel blauw. Zaterdag komt koploper Tempo Overijse op bezoek.  

In eerste provinciale ging Ternat met 0-2 onderuit tegen Eppegem. KFC Strombeek speelde 1-1 gelijk tegen BX Brussels. Pierre Voglaire wiste de 0-1 van de bezoekers uit. De Buyser incasseerde rood. Nadien kreeg Strombeek genoeg kansen om de overwinning thuis te houden maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een punt. VK Liedekerke keerde zonder punten terug van Lovenjoel. Een doelpunt van De Saegher kon een 2-1 verlies niet verhinderen. Zaterdag won FC Merchtem met 5-0 van rode lantaarn Rode De Hoek. Jo Van Den Bossche had met een doelpunt en een assist een belangrijk aandeel in de zege.

FC Borght blijft aan de leiding

Lembeek kwam op het veld van FC Borght 0-1 voor maar na de rust herstelde de thuisploeg het evenwicht. Jan Robberechts schilderde een vrije trap voorbij doelman De Dobbeleer. Vandeneynde met de 2-1 en Vermeiren met de 3-1 eindstand. Zaterdagavond pakte Boka United de drie punten op Beersel-Drogenbos B. Ysenbaert scoorde twee keer in het eerste halfuur. Beersel kwam opzetten en lukte via Houtman de 1-2. Gert De Winne en Cassenaer diepten de score nadien verder uit.

Eendracht Hekelgem incasseerde tegen FC Beigem net voor de rust een tegendoelpunt van Gobin. In de tweede helft maakte Becque al snel gelijk en luttele minuten later kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong via De Backer.

Zes doelpunten in Meise

KFC  Meise had geen kind aan Mazenzele Opwijk en stuurde de bezoekers met 6-0 huiswaarts. Na een dol openingskwartier had KFC Meise al drie keer gescoord via Stuckens (x2) en Van Den Boeynants. Na de rust ging het feestje door en Stuckens maakte zijn hattrick vol. Goovaerts legde met twee treffers de zware eindstand vast. Toekomst Relegem leek lang op een gelijkspel af te steven maar kon in de slotfase KVK Wemmel toch over de knie leggen. Roelands scoorde tien minuten voor tijd de 1-0 en Van De Voorde legde enkele minuten voor tijd de 2-0 in het mandje.

KFC Humbeek heeft operatie redding ingezet met een 3-2 zege tegen Ritterklub Jette. Humbeek kwam 3-0 voor via Peeters (x2) en Verspecht maar bracht zichzelf nog in moeilijkheden. Ooms bracht de bezoekers terug tot 3-2 maar een gelijkspel zat er niet meer in.

Topartikels bij Goeiedag.be