Jasper De Buyst wint tweede Zesdaagse van Gent op rij (+ video)

Assenaar Jasper De Buyst (20) en zijn teamgenoot Kenny De Ketele hebben zondag op de slotdag in het Gentse ‘t Kuipke voor het tweede jaar op rij de Zesdaagse van Gent gewonnen.

Als tweede eindigden Iljo Keisse met de Brit Mark Cavendish, in dezelfde ronde maar met minder punten (394 tegenover 430 voor De Buyst/De Ketele).

Het Zwitsers-Duitse koppel Leif Lampater/Silvan Dillier bezette de derde podiumplaats. Ze eindigden op een ronde (311 punten).

De Buyst en De Ketele stonden na de laatste nacht tweede, met meer punten maar een ronde minder dan Keise en Cavendish. De finale van een uur zondagnamiddag werd aangevat met vier ploegen in dezelfde ronde, maar in de voorafgaande nevennummers werd voor elk punt slag geleverd.

Keisse/Cavendish en Lampater/Dillier trokken als eersten in de aanval en pakten een winstronde. De Buyst/De Ketele zetten de situatie echter recht.

In het slot probeerden Keisse en Cavendish nog een ronde te pakken maar Jasper De Buyst en Kenny De Ketele reageerden erg attent en wonnen naast de afsluitende ploegkoers ook deze Zesdaagse van Gent.

Gebroken neus

Voor De Buyst, die de hele Zesdaagse met een gebroken neus reed en ook heel wat rugproblemen kende na zijn val in Mexico twee weken geleden, is dit een onverhoopt succes.

‘Ik startte deze zesdaagse met een pak vraagtekens’, reageerde De Buyst, die maandag 21 jaar wordt. ‘Zou ik voldoende gerecupereerd zijn na mijn val in Mexico? Zou ik niet teveel last ondervinden van mijn blessures?’,

‘Het is ongelooflijk om deze zesdaagse voor het tweede jaar op rij te winnen. Vooral de manier waarop, door altijd heel aanvallend te koersen, mag gezien worden.’

De Buyst gaat nu even rust nemen en daarna focussen op de Zesdaagse in Zurich.

Hieronder een spectaculair filmpje van Cycling.tv met Jasper De Buyst gefilmd tijdens het racen achter derny’s. Of hoe het er echt aan toegaat op de piste in Gent.