Billijke puntendeling in Eendracht Aalst-OH Leuven (+ video's)

Coach Van Acker van Eendracht Aalst wijzigde voor de wedstrijd tegen OH Leuven zijn team op een aantal posities.

Zo gaf Predrag Filipovic verstek met gekneusde ribben zodat Matthias Lievens centraal in de defensie mocht starten.

Op de linkerflank geen Tjendo De Cuyper. Shkodra verhuisde naar diens positie zodat Ken Van Damme zijn plaats op het middenveld terug innam.

Stevig begin

De thuisploeg begon verschroeiend aan de wedstrijd. Onder impuls van een sterke Bostock beukte OHL richting Van Den Noortgaete.

Amper afgetrapt zonderde diezelfde Bostock met een schitterende dieptepass Cerigioni af alleen voor doel maar Kevin Van Den Noortgaete maakte zich goed breed en voorkwam een vroege achterstand.

Toch reageerde Eendracht meteen. Na een overtreding op de prima spelende Shkodra belandde de bal door een bos van benen ei zo na in doel. Na deze veelbelovende start viel de wedstrijd volledig stil.

Eendracht focuste zich voornamelijk op de verdedigende taken, logisch na het vele puntenverlies de laatste weken.

Afstandsschoten

Tot ergernis van het thuispubliek krasselde OHL erop los. De Aalsterse verdediging werd niet meer in verlegenheid gebracht, doelman Van Den Noortgaete beperkte zich enkel tot die ene goede tussenkomst in de openingsminuten.

Verder probeerden Cools en de hard werkende Croizet het vooral vanop afstand, zonder overtuiging en doelgevaar. Eendracht speelde goed mee maar zetten Bailly evenmin op de proef.

OHL ontsnapte wel een paar keer aan goed afgeweerde afstandsknallen van Kevin Janssens en De Oliveira. Onder licht gemor van het thuispubliek gingen beide ploegen dan ook de rust in.

(verslag: www.eendracht-aalst.be)