Voetbaloverzicht : Hekelgem op kop in derde F

VK Liedekerke zat tegen het geplaagde Rode De Hoek al snel op rozen nadat Van De Gucht een assist van Desaegher afwerkte. Na de rust verdubbelde Desaegher de voorsprong en na handspel van Demol legde de uitblinker van de namiddag de eindstand vast. Ternat keek na 8 minuten al tegen een 1-0 achterstand en kon deze tegen SK Halle niet meer ophalen. Nochthans kreeg Ternat na de rust genoeg kansen op een doelpunt maar pogingen van Gheeraert, Cordier, Sleewaegen en Van Driessche werden door de doelman Decooman gepareerd.

Zaterdagavond toonde KFC Strombeek zich te sterk voor FC Merchtem 2000. Vandenbrande opende de score via een strafschop. Op het uur kreeg bezoeker Van Den Bossche zijn tweede gele kaart en Archembeau profiteerde ettelijke minuten later van de man meer situatie. De verdediger werkte een hoekschop voorbij de bezoekende doelman. Een kwartier voor tijd schilderde De Buyser een vrije trap in de winkelhaak en gaf de derde zege op rij nog wat meer glans.

In tweede provinciale C gaven Kester-Gooik A en SK Leeuw de toeschouwers waar voor hun geld. Van Roy scoorde al in de eerste minuut, De Roeck en Vandercammen schoten de thuisploeg op een kwartier tijd op voorsprong. De Braeckeleer stopte een strafschop en hield SK Leeuw in de wedstrijd. Na een fout op Gonzalez benutte Buelinkx wel een elfmeter en zorgde zo voor een 2-2 gelijkspel. BOKA United kende geen genade met RSD Jette. Het won overtuigend met 2-5 en bevestigt zo de sterke vorm van de laatste weken.

Logische zege KFC Meise

In derde provinciale F heeft Hekelgem in het klassement koploper Ritterklub bijgebeend. Hekelgem won van Humbeek dankzij doelpunten van De Backer, Van Der Veken en De Raes. Relegem pakte de drie punten dankzij een 0-1 overwinning en een doelpunt van Van De Voorde. Essene voelde zich bekocht na een niet gefloten strafschop en een afgekeurd doelpunt van Van Doorselaer.

KFC Meise had weinig last met Malderen. Van Den Boeynants (3x) en Stuckens zorgden voor de 1-4 overwinning. Ferraj wist in het slot tegen te scoren.  Mazenzele Opwijk klaarde tegen Mollem de klus al in de eerste minuten. De Ridder en Van Den Nest legden al na tien minuten de 0-2 eindstand vast. Voor Mollem trapte Mergan een strafschop op de paal.

Peizegem verloor voor de eerste keer dit seizoen. Mazenzele Opwijk B was met 1-0 te sterk. Op het halfuur zette Arijs een strafschop feilloos om en stuurde Peizegem zonder punten naar huis.

 

Topartikels bij Goeiedag.be