Regi Van Acker behield het vertrouwen in dezelfde elf van de afgelopen twee weken voor de verre verplaatsing naar Virton.

Op de bank geen Kempeneer. Beloftendoelman Mertens nam opnieuw zijn plaats in. Ook Rodrigo De Oliveira nam terug plaats op de bank. Het ziet er dus naar uit dat de knieproblemen volledig achter de rug zijn.

Tjendo De Cuyper en Steve Bael moesten daarentegen geblesseerd afhaken.

Vroege doelpunten

Het was de thuisploeg dat meteen in de aanval ging. Een goede actie op rechts, gevolgd door een goede voorzet werd door Van Den Noortgaete uit de lucht geplukt.

Al na vier minuten zette Alexis Lafon de thuisploeg op rozen. Met een knappe halve omhaal verschalkte hij Van Den Noortgaete, die geen verhaal had tegen deze knappe retro.

Eendracht werd meteen wakker geschud en dit resulteerde in minder dan één minuut in de gelijkmaker. Vansimpsen werd knap vrij gespeeld, wist de bal goed te controleren en krulde hem vervolgens netjes voorbij thuisdoelman Hurbain.

De meegereisde Aalsterse fans konden juichen want de bordjes hingen al snel terug in evenwicht. Het volgende kwartier zagen we een aangename pot voetbal met twee teams die niet op hun lauweren gingen rusten.

Maar het was wel Virton dat via enkele voorzetten voor het grootste gevaar zorgde. Iets voor het halfuur legde Suray aan vanop rechts maar zijn schot zwaaide over.

Virton toonde zich de sterkste ploeg en dicteerde tot aan de rust de wet. Gelukkig voor Aalst kon Virton enkele goede voorzetten niet afronden en gingen we rusten met een 1-1 gelijkspel.

Sterk uit de kleedkamer

Aan het begin van de tweede helft begonnen dezelfde 22 spelers. Maar deze keer was het Aalst dat het sterkst uit de blokken kwam.

Al na twee minuten spelen baande Philippe Janssens zich een weg door de thuisdefensie. Hij dook knap de zestien binnen en ronde vervolgens zijn actie af met een goed gekruist schot waarop doelman Hurbain geen antwoord had. Eendracht 1-2 op voorsprong!

Virton leek wat van zijn melk en Aalst nam de volgende tien minuten de bovenhand. Na 57 minuten legde Ph. Janssens de bal terug op Van Damme die aanlegde maar zijn schot zwaaide over.

Een halfuur voor tijd knalde Shkodra een vrije trap over het doel. Twee minuten was er de eerste wissel in het Aalsterse kamp. Ratko Vansimspen, die al een geel karton achter zijn naam had, werd naar de kant gehaald voor Rodrigo De Oliveira.

Ook bij de thuisploeg werd er gewisseld. Frank Defays zette alles op alles en haalde voor zijn derde wissel verdediger Antunes naar de kant.

Aanvaller De Almeida moest de scheve situatie proberen recht te trekken. Van Damme kon nog eens dreigen met een schotje maar het was vooral Virton dat druk uitoefende op Van Den Noortgaete via enkele voorzetten.

De thuisploeg kon deze acties echter niet verzilveren en zes minuten voor tijd viel het doelpunt aan de overzijde.

Donjet Shkodra kreeg enorm veel ruimte op de rechterflank en twijfelde niet. Hij joeg de bal staalhard tegen de netten! Eendracht op rozen dacht iedereen toen. Maar niets was minder waar.

Virton kwam opzetten en twee minuten voor de officiële speeltijd devieerde Wesley Vanbelle en voorzet ongelukkig in eigen doel. Net voor het doelpunt werd Philippe Janssens naar de kant gehaald voor Matthias Lievens.

Aalst kraakte alsnog en moest in de allerlaatste minuut de gelijkmaker incasseren. Invaller De Almeida deed wat hij moest doen, Virton langszij brengen. Zo blijft Virton ongeslagen in eigen huis, al was Eendracht er opnieuw heel kort bij.

Van Acker ontgoocheld

De ontgoocheling was na de wedstrijd ook bij Coach Van Acker te merken. Op de persconferentie gaf hij toe dat Eendracht voor een punt naar Virton was gekomen.

‘Maar als je vijf minuten voor tijd 1-3 voor staat is het achteraf absoluut een bittere pil die we moeten slikken. Het excuus dat we nog een jeugdige ploeg hebben kunnen we niet blijven aanhalen. We kwamen voor een punt, we hebben er één maar eigenlijk hadden het er drie moeten zijn’, besloot Regi Van Acker.

Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!