Eendracht Aalst ongeslagen op kop in 2de klasse (+ video)

Eendracht coach Van Acker wijzigde zijn opstelling niet ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd in Zaventem.

Naast het veld viel er wel een wijziging te noteren. De supporters van Vak K hielden zoals aangekondigd een protestactie. Met spandoeken uitten ze hun ongenoegen nadat het stadsbestuur besliste om de bekerwedstrijd tegen Club Brugge niet in het Pierre Cornelisstadion te laten doorgaan. Ze betraden ook pas vijf minuten na de aftrap de tribune.

Antwerp neemt de bovenhand

Het eerste doelgevaar van dit altijd beladen duel was voor Antwerp. Na zes minuten knalde Owusu richting Van Den Noortgaete maar de bal ging naast.

Vier minuten later een eerste kansje voor Aalst. Een hoekschop van op rechts met Shkodra zorgde voor geen gevaar maar de afvallende bal kwam in de voeten van de mee opgerukte Vanbelle die goed voorbracht. Shkodra kon aanleggen maar zijn bal werd afgeblokt.

Tien minuten later was Philippe Janssens aan het kanon. Hij kwam goed naar binnen en knalde met links net naast het doel van Brondeel. Antwerp nam langzaam aan de overhand in de wedstrijd en dwong Eendracht tot verdedigen.

Na twintig minuten plotseling opschudding voor het Aalsterse doel. Owusu kwam alleen voor Van Den Noortgaete die de bal knap in hoekschop devieerde. Enkele ogenblikken later kreeg Van Damme de eerste gele kaart van de wedstrijd voor een te late tackle. Meteen daarop werd Van Damme op zijn beurt neergehaald, geel voor Carvalho.

Vijf minuten voor rust knap samenspel tussen Shkodra, Van Damme en Smet. Onze rechtsachter zette strak voor en Ratko Vansimpsen mistte een schoenlengte om de bal voorbij Brondeel te kunnen duwen.

Net voor rust kreeg Kevin Janssens de derde gele kaart van de wedstrijd. Ruststand 0-0. Antwerp had licht de bovenhand in deze eerste helft maar kon zijn kansen niet afwerken.

De Neve toont zijn kwaliteiten

Tijdens de rust vielen er geen vervangingen te noteren. Antwerp trok de lijn verder en duwde Aalst meteen weer achteruit. Na vijf minuten knalde Dom, na ongelukkig balverlies van De Greef, de bal snoeihard tegen de dwarsligger. Of de bal nadien al dan niet achter de doellijn ging moeten de videobeelden uitmaken. De spelleiding oordeelde alvast van niet.

Iedereen was nog niet goed bekomen van Antwerps schot als aan de overkant Gianni De Neve Eendracht Aalst op voorsprong trapte. Van buiten de zestien schoot hij de bal onhoudbaar voorbij de Antwerpse doelman, 1-0.

Drie minuten later de eerste vervanging van de wedstrijd. Ken Van Damme, die deze week werd geplaagd door een keelontsteking, werd vervangen door Tjendo De Cuyper.

Na 58 minuten zette Vansimpsen zich goed door op rechts. Hij drong de zestien binnen en knalde dan vanuit een scherpe hoek op de vuisten van Brondeel. Twee minuten later een nieuwe gele kaart voor Antwerp, deze keer werd Martens op de bon geslingerd. Vervolgens had Philippe Janssens de 2-0 aan de voet maar hij knalde van dichtbij over.

25 minuten voor tijd opnieuw een goede kans voor de bezoekers. Khiter knalde van op de rand van de grote rechthoek krachtig op doel. Zijn schot werd uit het doel gehaald door een alerte Van Den Noortgaete.

Antwerp bleef ondertussen goed voetballen maar er kwam meer en meer ruimte voor Eendracht. Tien minuten voor tijd zorgde Bael bijna voor de 2-0 op een hoekschop van Shkodra.

Vijf minuten later zorgde de ingevallen Guvenc bijna voor de gelijkmaker. De kleine technicus nam de bal met een halve omhaal op de slof maar schoot gelukkig voor Aalst net naast.

Richard Stricker zette alles op alles en bracht ook nog Matsingi in voor Carvalho. Ook hij kon het tij niet meer keren en Eendracht hield opnieuw de punten thuis. Dankzij deze driepunter en een knappe twaalf op twalf staat Aalst samen met OHL mee aan de leiding.

Proficiat aan de spelers en technische staf. Nu op naar het verre Eupen waar Eendracht woensdag aan de bak moet.

Sterk Antwerp gezien

Tijdens de persbabbel bevestigde Regi Van Acker de moeilijke eerste helft.

“We begonnen goed maar na twintig minuten had Antwerp de touwtjes in handen. Ons middenveld dacht te veel aan verdedigen waardoor we er te weinig uitkwamen. Ook een pluim voor Antwerp, dat heel goed voetbalde en een veel betere indruk op mij naliet dan deze week tegen Seraing.’

‘Dat De Neve over een goed afstandsschot beschikt bewees hij vandaag aan de supporters. Daarna was het overleven geblazen. Het was misschien niet mooi, maar toch wil ik ons ‘ploegske’ een chapeau geven voor hun werkkracht en mentaliteit.’

‘Eindelijk behaalt Eendracht Aalst nog eens twaalf op twaalf en staat het mee aan kop. Je voelt dat iedereen binnen de club zich 100% geeft, ondanks dat anderen niet echt meewerken.” Ook Van Acker had alleen maar lovende woorden voor de supportersactie bij het begin van de wedstrijd.