Eendracht Aalst start competitie met winst Aalst (+ video)

Met mooi aanvalsvoetbal trok een verrassend Eendracht voor rust de lijn door van een goede voorbereiding. Na de Mechelse tegentreffer sloop onrust in de rangen en wankelde het bij momenten.

[pullquote]

Het magazine Goeiedag is vanaf dit seizoen sponsor van voetbalclub Eendracht Aalst. Hierdoor zal u vanaf nu alle wedstrijdverslagen en reacties exclusief op maandag kunnen bekijken op onze site. 

[/pullquote]

In de aanvangsminuut schilderde Kevin Janssens de bal op het voorhoofd van Vansimpsen die de kans naast kopte. Even later opnieuw Kevin Janssens werd slim gedevieerd vrijeschop door De Neve waardoor De Vroe kansloos was.

De Aalsterse spionkop was nog aan het dansen toen de score ei zo na in evenwicht kwam. N‘Diaye kapte Vanbelle uit en zette voor op Hmouda die onbegrijpelijk over mikte. Na een vloeiende actie zette Kevin Janssens haarfijn voor op De Cuyper die de score net voor rust verdubbelde.

Na rust schaarde de geweldige Mechelse aanhang zich achter Racing. Mpati legde breed op Yagan die ongehinderd voor de aansluitingstreffer zorgde. Yagan mikte rakelings over. Aalst wankelde. Racing dicteerde na rust de wet, maar de Aalsterse organisatie hield stand. Aalst opende met een zege, maar er is nog werk aan de winkel.

  • TOESCHOUWERS: 2.500
  • SCHEIDSRECHTER: Smeets
  • DOELPUNTEN: 12’ De Neve 1-0, 44’ De Cuyper 2-0, 55’ Yagan 2-1
  • AALST: Van Den Noortgaete; Smet, De Greef, Bogaerts, Vanbelle; P. Janssens (87’ Koulibaly), De Neve, Shkodra, K. Janssens; De Cuyper (66’ Bael), Vansimpsen (82’ Van Damme)
  • RC MECHELEN: De Vroe; N‘Diaye, Gnakpa, Reuse, Mpati; Brulmans (77’ Depret), Vaesen, Farin; Yagan, Da Silva (46’ Tuteleers), R. Hmouda
  • GELE KAARTEN: 21’ Yagan, 41’ P. Janssens, 56’ Reuse

(Bron: www.eendracht-aalst.be)