Radio Kermis staat al in de startblokken

Wil je Radio Merchtem live beluisteren dan vind je een link op www.spits.fm

Vanaf maandag (11 augustus) ‘vervelt’ Radio Spits FM tot Radio Merchtem Kermis. Twee weken lang staat de kermis van Merchtem centraal in de programmatie. Er wordt de klok rond uitgezonden op FM 106. Voornamelijk up tempo muziek (nieuw en oud) en meezingertjes.

Ook de programmatie wordt omgegooid. Van 7 tot 11 verzorgt Pieter Van Loo een lifeprogramma met het lokaal weerbericht, interviews met mensen die dezelfde dag nog een activiteit hebben en de regioagenda voor Merchtem. Van 11 tot 12 verzorgt Stefanie Vanderstraeten ‘de keuze van bekende Merchtemnaren’. Maken hun opwachting in de studio: Eddie en Maggie De Block, Pater Karel, den Bizon, Pitoe, Swaiken, Joost (van Het Swingpaleis) en Geena Lisa.

FoorkramersSPITS 2

Van 12 tot 14 uur is er het middagprogramma van Filip Hellinckx met het weerbericht en een overzicht van activiteiten. Tot 15 uur wordt een uur lang voorbehouden voor louter Nederlandstalige nummers. Van 15 tot 18 uur is het de beurt aan Rudi Van Zeebroeck.  Van 18 tot 19 uur is er opnieuw ‘De keuze van bekende Merchtemnaren’ maar niet diegene die op de middag al aan bod is gekomen.

Van 19 tot 22 uur is het de beurt aan DJ foorkramers. Telkens met twee presentatoren (één in de studio en één die live verslag uitbrengt). Er is telkens een live interview in de studio en ook de activiteiten van de volgende dag komen aan bod. De foorkramers zijn Jos De Groeve, Davy en Sven Peleman, Stefanie, Filip Hellinckx, Michel Hofman en Bart Buelens.

Specials

Dan zijn er nog de specials. De eerste zaterdag gaat Jos De Groeve live tot 11 uur. De eerste zondag zit Davy Peleman al om 7 uur aan de microfoon. Om 10.30 uur wordt de misviering live uitgezonden. Davy gaat dan door tot 13 uur en wordt dan afgelast door Bart Buelens. De tweede zaterdag volgt hetzelfde stramien als de eerste zaterdag maar de zondag middag (van 13 tot 18 uur) wordt gereserveerd voor de “zonnige 77” (met zonnige plaatsjes en verzoeknummers).

Die laatste zondag van kermis wordt afgesloten met de ballekensworp die ook live op de radio komt. Op jaarmarktdag tenslotte is er open studio in het August De Boeckhuis en is Kamiel De Hertogh de DJ van dienst. Hij verzorgt een aantal interviews in de studio terwijl Stefanie de markt opgaat voor straatinterviews.

Alles te beluisteren op FM 106, twee weken lang Kermisradio.

Foto: Pieter Van Loo en Rudi Van Zeebroeck
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be