Zaalvoetbal: Asse-Gooik wordt Halle-Gooik

Zaalvoetbalclub Asse-Gooik, die uitkomt in de hoogste afdeling van de Futsal-competitie, speelt vanaf volgend seizoen niet meer in het Molenbos sportcomplex in Zellik. De club trekt naar Halle en krijgt als nieuwe naam ‘Futsal Project Halle-Gooik’.

‘Door de gestage groei van onze club en de ambities die er mee gepaard gaan voor de volgende seizoenen waren we sneller dan verwacht genoodzaakt om uit te kijken naar een nieuwe locatie’, aldus de club in een mededeling.

‘Na weken van overleg achter de schermen werd een akkoord bereikt met de stad Halle om vanaf volgend seizoen onze thuiswedstrijden te spelen in sportcomplex De Bres te Halle.’

‘Deze nieuwe sporttempel is een topsporthal waar we verder de uitbouw van onze club kunnen realiseren.’

Futsal Project Asse-Gooik ontstond in april 2004 als Gooik-Neigem ZVC dankzij een initiatief van Dries Roelens en Lieven Baert. In tien jaar klom de club van vierde provinciale naar eerste nationale van de Futsal-competitie. Afgelopen seizoen werd het derde.

Halle zag enkele jaren de Futsal club Pallas Halle verdwijnen en haalt nu via Futsal Project Halle-Gooik opnieuw een topzaalvoetbalteam naar de stad.

Op vrijdag 29 augustus houdt de club in samenwerking met de stad een open dag met persconferentie en galawedstrijd.

Schepen van Sport Rik De Baerdemaeker (CD&V) uit Asse betreurt het vertrek van de club. Die zou vooral zijn ingegeven door het feit dat er voor Asse-Gooik in de sporthal Molenbos nog nauwelijks plaats was om boarding te plaatsen, omdat die voor het grootste deel wordt ingepalmd door volleybalclub Asse-Lennik.

Door het vertrek komen er nu wel een aantal gebruikersuren voor de sporthal vrij. Enkele andere clubs zouden al vragende partij zijn om die vrije uren in te palmen.