Zondag Paardenprocessie in Opwijk

Zondag 22 juni is het tijd voor de 112de editie van Opwijks belangrijkste culturele manifestatie: de Sint-Paulus Paardenprocessie in het centrum van Opwijk. Op een dynamische wijze wordt het leven van en de verering voor Sint-Paulus uitgebeeld. Twaalf mooie praalwagens en tientallen groepen van vrijwilligers brengen hulde aan de Opwijkse patroonheilige.

Dit jaar gaat bijzondere aandacht naar de groep rond Pater Abbeloos, de Opwijkse scheutist die naar China trok als missionaris. Hij werd er op 29-jarige leeftijd levend verbrand tijdens de zogenaamde Boksersopstand. Bijzondere aandacht gaat naar de praalwagen met een brandende kerk.

Barbeque

Om 15 uur wordt de start van de processie gegeven op het Heiveld. Vervolgens trekt de lange stoet (1200 figuranten, 300 ruiters) door de straten van het centrum. Omstreeks 16.30 uur volgt de apotheose en zegening op de Singel. Daarna is er een receptie in het Hof Ten Hemelrijk. Op de binnenkoer staat een reuzenscherm waarop je onze Rode Duivels aan het werk kan zien tegen Rusland.

Om 17.15 is er een voltige-show met paarden en vanaf 17.30 is er een reuzenbarbecue. Alle deelnemers en medewerkers aan de 112de Paardenprocessie ontvangen een herinneringsmedaille.