Wrijvingen tussen bestuur FC Merchtem 2000 en manager-trainer Glenn Geeraerts

Hoe succesvol manager-trainer Glenn Geeraerts ook is met de titel van periodekampioen en een eerste plaats in de stand, toch zit er een serieus haar in de boter van de relatie tussen het bestuur en zijn manager-trainer.

Niet alle bestuursleden zitten op één lijn als het de verstandhouding met de manager-trainer betreft. Sommigen willen hem opzij schuiven als trainer van het eerste elftal. “Ik begrijp het niet goed,” zegt Geeraerts, “wij zijn sportief gezien erg succesvol op het moment. Maar sommigen willen blijkbaar mijn vel als trainer”. De combinatie van de taken van manager en trainer vormen blijkbaar de grond van het conflict.

“Alle financiële transacties zijn klaar en transparant,” zegt Geeraerts, wiens echtgenote met een zelf samengestelde ploeg de cafetaria van het gemeentelijk sportcomplex aan de Dooren uitbaat. “Wij hebben jetonautomaten ingevoerd om de stroom van cashgeld in de cafetaria in te perken. Ook alle andere financiële operaties zijn correct en controleerbaar.”

“Mijn sportief leven staat of valt niet met FC Merchtem 2000,” zegt Geeraerts die toch duidelijk aangeslagen is door de tegenstand van “één man” uit het bestuur. “De bestuursvergadering van a.s. dinsdag zal waarschijnlijk duidelijkheid brengen. Maar eerst gaan we vandaag een feestje vieren” (om de titel van periodekampioen, nvdr).