Merchtem periodekampioen na 1-4 tegen Eizeringen

Winnen op verplaatsing tegen FC Eizeringen was de boodschap die coach-trainer Glen Geeraerts zijn mannen had meegegeven. Merchtem stond op de eerste plaats en met een overwinning zouden ze periodekampioen worden.

In de eerste helft werd er wat mak gevoetbald. Pas na bijna een kwartier wist de thuisploeg als eerste een schot op doel te versieren. Beide ploegen hielden mekaar in evenwicht zonder echt gevaarlijk te zijn.

bbbMerchtem zette na de rust Eizeringen wat meer onder druk. Toch zou het nog tot bijna de 70ste minuut duren voor Merchtem de openingstreffer kon maken.

Maar dan ging het plots snel, de man van het scorebord kwam handen tekort omdat het op een kwartiertje tijd van 0-1 naar 0-4 ging. Eizeringen maakte nog een eerreddend doelpunt.

De ploeg mag echter trots zijn dat ze zolang stand hield tegen de leider. En ze verdienden beter dan 1-4.

Opdracht volbracht. FC Merchtem 2000 is periodekampioen in tweede provinciale C.  Bovendien staat het helemaal bovenaan de rangschikking met drie punten voorsprong op Liedekerke A.

Alhoewel Sporting Brussel nog tot één puntje kan komen als het zijn inhaalwedstrijd tegen Jette A wint. Van de andere concurrenten deed vooral Beersel-Drogenbos een slechte zaak door met 2-3 te verliezen tegen datzelfde Jette A.