Voetbaloverzicht : Wadin scoort vier keer voor Merchtem

In bevordering heeft Wolvertem een prima zaak gedaan in de strijd om het behoud. Geel blauw won met 1-0 van Berlare waardoor een verlengd verblijf in vierde klasse B zo goed als zeker is. De eindscore stond met de rust al vast dankzij een afstandsschot van Bogemans.

In eerste provinciale won Strombeek met 9-0 van KSK Opwijk. De Cat scoorde zijn eerste drie doelpunten van het seizoen. Voglaire en Berreho scoorden elk twee keer. Meftah en Ambrogetti maakten de afgang compleet. Ternat verloor zaterdagavond met 5-3 van Betekom. Betekom liep uit tot 4-1 maar Turkoz en Van Der Putten brachten Ternat terug in de match. Net voor tijd incasseerden de bezoekers een vijfde tegengoal.

Merchtem herstelde zich na de zware nederlaag van verleden week. Delta Londerzeel was niet opgewassen tegen een uitgekookte thuisploeg. Wadin scoorde vier keer, Verhaegen legde de 5-0 eindstand vast. Dilbeek A deed een slechte zaak. Het verloor in eigen huis van Leeuwkens A met 0-1. Asse-Zellik A verloor met 3-0 van Herne. Onderaan kon Eizeringen A niet voor de verrassing zorgen tegen Beersel-Drogenbos. Beersel kwam net voor rust 0-2 voor maar Seghir bracht Eizeringen terug in de match. Even voor tijd telde Van Poucke de thuisploeg definitief uit.

Relegem rukt op

Meise kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel op Wemmel. Thomas Van Den Boeynants scoorde tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Hiermee ziet het zijn titelkansen slinken. Concurrent Borght speelde 2-2 gelijk tegen Steenhuffel. Relegem rukt op naar de vierde plaats na de 0-1 winst op Humbeek A. Roelands scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Mazenzele A stuurde Beigem huiswaarts met 5-0. Al na enkele minuten spelen opende Mestdagh de score. Nadien diepten Van Damme, Stevens en Mestdagh de score verder uit. Hekelgem kwam niet tot scoren op bezoek bij Kapelle o/d Bos. Een gesloten match eindigde op 0-0.

In derde C won Kapelle Sport met 2-3 van Wambeek. d’ Haveloos (2X) en De Rijck schoten Kapelle naar de winst. SK Leeuw volgt op vijf punten van de koploper na de 2-0 overwinning tegen Brucom dankzij Pollefoort voor rust en Gonzalez na de koffie. Borchtlombeek won met 0-1 van Bodegem en staat derde met een match minder gespeeld. Chemali scoorde op het kwartier de 0-1.

In vierde provinciale hield Kobbegem leider Ramsdonk op een 1-1 gelijkspel. El Takny maakte een vroege achterstand goed. Asse-Terheide hield de drie punten thuis tegen Mazenzele B. Diep in de tweede helft zorgde Verhaegen voor de bevrijdende 2-1.

Topartikels bij Goeiedag.be