Liekerk Jogging Team viert 30-jarig jubileum met marathonloop

Het Liekerk Jogging Team viert zijn 30-jarig bestaan op 29 maart met een marathonloop naar onder meer de Bosberg en de Congoberg.

De club organiseert deze happening bij iedere lustrumviering.

Er wordt gestart op de muur van Geraardsbergen. De marathon wordt in twee groepen gelopen aan een snelheid van 10,5 en 11,5 km per uur en gaat door het heuvelende Pajottenland langs de Bosberg, de Congoberg en de Zavelberg.

Het gaat dus niét om een wedstrijd: de volledige afstand wordt in groep gelopen en alle deelnemers blijven achter de koplopers die het tempo zullen bepalen.

Naar het einde toe wordt het vlakker met als uitloper enkele kilometers langs de Dender. De aankomst is aan de Sportschuur in Liedekerke.

Het gaat om een zogenaamde ‘instapmarathon’, met mogelijkheid om onderweg in of uit de autobus te stappen.

De bus volgt de groepen over het hele traject en zorgt voor bevoorrading onderweg. De bus pikt de deelnemers ’s middags op aan de Sportschuur en brengt hen naar de startplaats in Geraardsbergen.

Om reden van veiligheid en organisatie wordt het aantal deelnemers aan deze marathon beperkt. Inschrijven op voorhand is dus verplicht. Dat kan via Alan Dixon, Molenstraat 120, 1770 Liedekerke, tel. 053-66.08.55, alandixon@skynet.be