Voetbaloverzicht : Merchtem pakt tweede periode

In vierde klasse B kreeg Wolvertem afgelopen weekend BX Brussels op bezoek. Een belangrijke confrontatie met het zicht op het behoud. De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Pas in de tweede helft schoten de mannen van coach Simone wakker. Wolvertem drukte door en Vandenbussche besloot knap in de rechter benedenhoek. Tien minuten voor tijd pegelde Bogemans een vrije trap onhoudbaar voorbij doelman Hatefi en de overwinning was een feit.

Ternat hield tegen Rebecq de drie punten thuis. Net na de rust verschalkte Van der Putten de bezoekende doelman en even voor tijd rondde Witpas een tegenaanval knap af. Tegen hekkensluiter Rc Schaerbeek ging Opwijk roemloos tenonder. Het werd 0-4. Strombeek kaapte op het veld van VV Houtem een puntje weg. Uit geharrewar voor doel kon R. Van Den Brande gelijkmaken.

aaaLeider Merchtem kon in tweede provinciale C de tweede periode winnen maar dan moest het wel winnen van Eizeringen. Dat deed het dan ook zonder problemen al scoorde het al zijn doelpunten pas in het laatste kwartier. Leemans (x2), Bal en De Baerdemaeker brachten de stand op 1-4. Amiai scoorde de eerredder voor Eizeringen. Liedekerke verpulverde Galmaarden met 0-5. De Coen scoorde vier keer. De wedstrijd tussen Asse-Zellik en Kester Gooik kende een dol scoreverloop. Kester-Gooik kwam vier keer op voorsprong maar onder leiding van een vlot scorende Bastin kwam Asse-Zellik keer op keer terug en zo eindigde de match op een 4-4 gelijkspel.

SK Leeuw verrast Kapelle Sport

Kapelle Sport zag zijn ongeslagen reeks afgebroken tegen SK Leeuw. Op het halfuur scoorde Denayer op voorzet van Gonzalez. Meteen het enige  doelpunt van de wedstrijd en het eerste verlies voor Kapelle sinds lang. Borchtlombeek kon niet optimaal profiteren van deze nederlaad. Het speelde 2-2 gelijk tegen Wambeek. Bij een 2-1 voorsprong miste de thuisploeg een strafschop en in het slot kon Van Vaerenbergh de 2-1 van Chemali uitwissen. Itterbeek kon nog eens van de overwinning proeven. Het won met 1-3 op het veld van Uccle dankzij doelpunten van Bitar en tweemaal Debast.

In derde F won leider Borght met 0-6 bij de buren uit Beigem. Borght scoorde al zijn doelpunten pas in de tweede helft. Hekelgem geraakte in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Mazenzele. Mestdagh opende de score, Vandegucht bracht de thuisploeg langszij. Net voor de rust bracht diezelfde Mestdagh zijn ploeg op een 1-2 maar de Brabanter hield toch een puntje thuis.

Topartikels bij Goeiedag.be