Voetbaloverzicht : Hekelgem verslaat Meise

In vierde nationale B is Wolvertem 2014 voortreffelijk gestart. Wolvertem, dat geen beroep kon doen op een geschorste Eylenbosch, won in eigen huis van Overijse. De thuisploeg kwam 0-1 achter en alles leek verloren toen verdediger De Loecker tegen een rode kaart aanliep. Maar geel blauw plooide zich dubbel en doelpunten van Cortvriendt en Puttemans zorgden voor de verdiende overwinning. Zaterdagavond won Terjoden-Welle op het veld van Wijgmaal. Donkor scoorde na 26 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.

In eerste provinciale leed Ninove een pijnlijke nederlaag tegen Kruibeke. Doelpunten van Uyttenhove en Thiebaut konden het 4-2 verlies niet verhinderen. Sparta Petegem blijft het klassement aanvoeren. Appelterre-Eichem kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Dikkelvenne.

In Brabant won Strombeek met 0-1 van Crossing Schaerbeek. Roel Van Den Brande pegelde op het halfuur een vrije trap onhoudbaar voorbij de thuisportier. Strombeek kon geen beroep doen op hun geblesseerde kapitein Houthuys. Ternat kwam tegen Averbode 0-1 achter maar een kwartier voor tijd lukte Witpas de gelijkmaker. De Ternatse doelpuntenmaker werd in de slotfase met een tweede geel kaart uitgesloten. Opwijk kreeg er tegen Waterloo zes in het mandje. KSK speelde in de eerste helft goed mee maar nadat doelman De Maeyer na een botsing afgevoerd werd naar het ziekenhuis nam veldspeler Huylebroek plaats in het doel. Zonder echte doelman was Opwijk niet opgewassen tegen de ervaren bezoekers.

Merchtem herpakt zich

Merchtem heeft de zure nederlaag van verleden week tegen Jette doorgespoeld. Tegen Dilbeek kwam FCM 2000 0-1 achter maar de ingevallen Wadin scoorde tweemaal en zorgde zo voor de verdiende zege. Pamel versloeg koploper Beersel met 0-1. Al na vijf minuten opende Saizi de score. Beersel kwam nadien sterk opzetten maar geraakte niet voorbij een uitmuntende De Deyn.

In derde F is Hekelgem de terugronde prima gestart. Deze keer was Meise het kind van de rekening. De Bolle bracht de thuisploeg al snel op voorsprong en De Brabanter diepte de score uit tot een veilige 3-0. Van Den Boeynants redde de eer voor de bezoekers. Mazenzele moest het onderspit delven tegen Relegem. Boelpaep bracht de  0-1 op het bord maar Roelands (2x) en Walravens  brachten Relegem in extase. Mollem hield Wemmel op 1-1. Een doelpunt van Bart Baeten werd kort voor tijd nog uitgewist.

In vierde D verloor Asse-Terheide zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Verhaegen en Stevens hielpen de thuisploeg op een 2-1 voorsprong maar Essene kwam langszij en scoorde in de slotfase de winning goal. Peizegem won met 2-1 van Asse-Zellik B dankzij Catrise en Van Hantenhove.

Topartikels bij Goeiedag.be