Asse sleept punt uit de brand tegen Liedekerke

Veel volk in Asse voor de derby tussen Asse-Zellik en Liedekerke. Voor Liedekerke was de inzet hoger dan voor Asse, het doet immers mee aan de kop van tweede provinciale C.

De eerste helft was vrij mak en kende weinig hoogtepunten. Liedekerke had een licht overwicht maar kon dit niet in doelpunten omzetten.

Asse-Liedekerke 2Na de rust vertoonde de partij meer evenwicht. Na 15 minuten spatte een Asses schot op de doelpaal en even later werd een doelpunt van Liedekerke afgekeurd. Nadat Asse meer druk zette was het Liedekerke dat aan de overkant scoorde. Zeker niet onverdiend.

Tien minuten voor affluiten zag het er nogal somber uit voor Asse dat hard zijn best deed en daar dan toch voor werd beloond. Een paar minuten voor affluiten kwam Asse-Zellik langszij. Voor Liedekerke was het balen. Zij zagen de drie punten waarmee ze op kop van de rangschikking konden komen, aan hun neus voorbijgaan.

Waar wel zal gejuicht zijn is in de rangen van FC Merchtem 2000 dat een uitstekende zaak doet. Van de top vijf ploegen waren zij de enigen die konden winnen. Zij staan nu met Liedekerke op een gedeelde tweede plaats, op één puntje van leider Beersel-Drogenbos. Sporting Brussel, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, staat op vier. Asse-Zellik staat onderaan in de linker tabel met 27 punten.

Liedekerke ontvangt volgende zondag Merchtem (voor beide ploegen een cruciale wedstrijd) en Asse moet uit tegen Galmaarden.

Topartikels bij Goeiedag.be