Voetbaloverzicht : Mazenzele kan eindelijk winnen

FC Dender kon zaterdagavond de mindere periode van de voorbije weken doorspoelen met een dik verdiend punt tegen Racing Mechelen. Arne Naudts bracht de Mechelaars op voorsprong maar nadien vocht Dender zich terug in de wedstrijd.  De thuisploeg kreeg enkele goede kansen maar vond steeds doelman De Vroe op zijn weg. Tien minuten voor tijd kapte Moding zich knap vrij en trapte de bal dan toch onhoudbaar voorbij de bezoekende goalie. Seconden voor affluiten zorgde speler-trainer Hayen bijna voor de verrassing, maar een super reflex van De Vroe hield de 1-1 op het bord.

In eerste provinciale Oost-Vlaanderen blijft KVK Ninove het uitstekend doen. Ditmaal werd met 2-1 gewonnen van Laarne-Kalken. Van Den Branden opende de score en met zijn elfde van het seizoen legde topschutter Thiebaut de match in zijn definitieve plooi. Rechtstreeks concurrent Sparta Petegem won tegen hekkensluiter Appelterre en leidt met één punt voorsprong op KVK.

Ook de buren van SV Voorde doen het voortreffelijk in tweede provinciale B O-Vl. Op Gavere werd met 0-6 gewonnen waardoor Voorde steviger aan de leiding staat.

In vierde klasse B is Wolvertem er niet in geslaagd het tij te keren tegen Ukkel-Leopold. Bogemans bracht geel blauw voor de rust op voorsprong maar na de koffie zakten de bezoekers als een pudding in elkaar. Ukkel won met 4-1 en daardoor zakt Wolvertem verder weg in het klassement. Hopelijk kan het zich volgende week herpakken tegen de laatste in de stand St. Gillis Waas.

In eerste provinciale Brabant won KFC Strombeek met 1-3 bij het geplaagde KSK Opwijk. De thuisploeg zat na enkele minuten al op rozen maar Strombeek herstelde het evenwicht. Bolbotchan bracht de bezoekers op gelijke hoogte. Agorakis en De Buyser, ex-Opwijk, beslechtten het lot van KSK. In dezelfde reeks verloor Ternat met 2-5 van Betekom.

Kapelle Sport dendert voort

Liedekerke verspeelde de koppositie aan Beersel na een 4-1 nederlaag op het veld van Sporting Bruxelles. Merchtem raakte op het veld van Delta Londerzeel niet verder dan 1-1. Asse-Zellik ging in eigen huis ietwat verrassend onderuit met 0-4 tegen Herne. Dilbeek won van De Leeuwkens en geeft de rode lantaarn door aan Eizeringen dat voor de zevende keer op rij verloor.

Kapelle Sport won de topper van Wambeek in derde C. Dankzij deze overwinning haalt Kapelle een 18/18 en spring nu over Wambeek naar een tweede plaats. De ploeg van C. De Backer nadert nu tot op één punt van leider Borchtlombeek dat thuis niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen Daring Bodegem.  Onderaan wonnen Itterbeek en Oetingen voor de eerste keer dit seizoen.

Opluchting bij Mazenzele in derde F. Het behaalde op Beigem zijn eerste overwinning van het seizoen. Ook blije gezichten in Hekelgem. Zij wonnen met 2-1 van Kapelle o/d Bos en dat is meteen de eerste overwinning in liefst zes weken.

In vierde D staat Liedekerke B stevig aan kop na de 1-0 winst tegen Asse-Zellik B.  Op twee punten volgt Asse-Terheide dat Mazenzele B een pak voor de broek gaf.

Iedere zondagavond kan u terecht op onze website voor alle regionale voetbaluitslagen uit onze regio en op maandag is er het regionale voetbaloverzicht op www.goeiedag.be.

Topartikels bij Goeiedag.be