VIDEO: Europese nominatie voor Goedele Van den Broeck's Vlaamse wafels

Het recept ‘Vlaamse Wafels’ van Goedele Van den Broeck, onderwijzeres op rust uit Asse en dochter van Hopduvel-bedenker Eugeen Van den Broeck, is een van de vier Belgische ‘recepten van grootmoeders’ die werden genomineerd door de internationale food designcompetitie Grandma’s Design.

Daarin werden designers uitgedaagd om een nieuw concept te bedenken op basis van een bakrecept van een oma uit Ă©Ă©n van de vijf deelnemende landen.

De winnaars worden dinsdag in Gent bekendgemaakt, tijdens de voorstelling van het boek ‘Food Inspires Design’ in aanwezigheid van de genomineerde designers en de Belgische oma’s. 

Het Europese project Grandma’s Design koppelt baktradities aan innovatie: in BelgiĂ«, Finland, ItaliĂ«, Nederland en Turkije werden in totaal 84 oma’s gezocht.

Zij werden gefilmd en geĂŻnterviewd terwijl ze een authentiek bakrecept klaarmaakten. Hun verhalen en recepten inspireerden designers van over de hele wereld in hun creatie van een nieuw (bak)concept. Die nieuwe food designconcepten werden beoordeeld door een internationale vakjury.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk