Quad gestolen in Asse, weer veel woninginbraken

De politie Amow had afgelopen weekend weer de handen vol met inbraken en diefstallen in Asse, Zellik en Opwijk. Een overzicht:

  • In de Notstraat in Asse werd vrijdag tijdens de dag ingebroken in een woning in de Notstraat. Dat lukte eerst niet via de achterdeur, maar de dieven konden wel een raam forceren. De hele woning werd doorzocht, beneden en boven. De buit is nog niet gekend.
  • Ook in de Guldenboomstraat was er een woning inbraak in een woning in de loop van de dag. De zoon stelde bij zijn thuiskomst vast dat het schuifraam open staat en de achterdeur werd geforceerd. Alle ruimtes werden doorzocht, maar er zou enkel geld gestolen zijn uit de spaarpotten van de kinderen.
  • Nog vrijdag werd ingebroken in een woning aan de Steenweg naar Kobbegem. Dat gebeurde via de achtertuin. Een deur aan de achterzijde werd geforceerd en de woning werd volledig doorzocht. Er zijn twee laptops en een gps gestolen.
  • Op een werf aan Vronemeers in Asse, in een appartementsgebouw in aanbouw, werd zaterdag vastgesteld dat op twee verdiepingen in totaal acht stopcontacten en vijf schakelaars, die al geïnstalleerd waren, gedemonteerd en verwijderd werden.
  • In de  Leyniersdreef in Asse gingen onbekenden zondagmorgen aan de haal met een quad. Het stuurslot was ingeschakeld en er waren geen sleutels in de buurt.
  • In de Jan Dekinderstraat in Zellik werd zondag, tussen 15 uur en 21.30 uur de voordeur van een woning opengebroken. De buit bestaat uit 800 euro plus juwelen. Ook in de aanpalende Jozef Termoniastraat was er een inbraak via een schuifraam achteraan. De woning werd doorzocht, de buit is nog niet gekend.
  • Op de Steenweg op Aalst in Opwijk werd zondagavond een inbraak vastgesteld. Die kan al vrijdag of zaterdag zijn gebeurd. De dieven probeerden eerst een schuifraam open te breken. Toen dat niet lukte forceerden ze een deur aan de zijkant. Er zijn een koffiezetapparaat en juwelen gestolen
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk