Voetbaloverzicht : FC Merchtem 2000 rukt verder op

In vierde klasse B verloor Wolvertem voor de derde keer op rij. In eigen huis ging het met 0-4 onderuit. Wolvertem kende een complete offday tegen Eendracht Zele. Bij de rust stond de eindscore al op het bord. Bovendien viel Christiaens met een zware gezichtsblessure uit. Er wordt gevreesd voor een dubbele kaakbeenbreuk. Geel blauw zakt weg in het klassement naar een zevende plaats en volgende week wacht de moeilijke verplaatsing naar de ploeg in vorm Ukkel. Zaterdagavond won Terjoden-Welle op het veld van Pepingen ondermeer dankzij twee doelpunten van Salvi. Met die overwinning rukt T-W verder op in de stand.

In eerste provinciale kwam Ternat niet verder dan een 1-1 gelijkspel op Bierbeek. Ternat incasseerde al snel de 1-0 maar op het halfuur bracht Witpas de bezoekers langszij.  Opwijk verloor op het veld van Betekom en Strombeek hield de drie punten thuis na een vlotte 3-1 overwinning tegen Rode.

FC Merchtem 2000Liedekerke won van Kester-Gooik met 2-1 en neemt de leiding over van Beersel in tweede provinciale C. Beersel ging zwaar onderuit op het veld van Merchtem dat langzaam oprukt naar de top drie. FCM 2000 won de topper op een overtuigende manier dankzij doelpunten van El Takny en Eggermont. Onderaan haalde Dilbeek een puntje tegen Delta Londerzeel. Met een doelpunt van Casseau in de laatste minuut won Asse-Zellik in extremis van Pamel.

 

Hekelgem in een dip

In derde C staat Borchtlombeek alleen op kop na de klinkende overwinning op Itterbeek. Eerste achtervolger Wambeek kwam niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Lennik en volgt op twee punten. Dankzij hun overwinningen vervolledigen Leeuw, Kapelle Sport en Schepdaal de top vijf.

De topper in derde F tussen Borght en Meise eindigde in een scoreloos gelijkspel. Meise blijft aan de leiding maar krijgt nu Ritterklub naast zich dat Hekelgem versloeg. Hekelgem zit in een dipje na het nieuwe verlies. Misschien heeft de afwezigheid van aanvoerder Van Gucht hier wel wat mee te maken. Onderaan kon Mazenzele weer niet winnen. Dit keer raakte het niet verder dan een 4-4 gelijkspel tegen hekkensluiter RWDM. Ondanks vier gemaakte doelpunten miste Mazenzele een karrevracht aan kansen.

Peizegem behaalde zijn tweede overwinning van het seizoen. Het won met 2-1 van Mazenzele B. Bovenaan de rangschikking won Asse-Terheide overtuigend van Black-Star B en staat nu op twee punten van leider Liedekerke B.

Iedere zondagavond kan u terecht op onze website voor alle regionale voetbaluitslagen uit onze regio en op maandag is er het regionale voetbaloverzicht op www.goeiedag.be.

Topartikels bij Goeiedag.be