Voetbaloverzicht : Dender haalt zwaar uit

FCV Dender heeft zijn negatieve reeks van drie nederlagen op rij doorbroken. Het won met zware 0-5 cijfers op het veld van St. Wetteren en voetbalt zich weg uit de gevarenzone. Dender legde de wedstrijd al voor de rust in definitieve plooien dankzij een hattrick van Van Eyck. In vierde B kwam Terjoden-Welle niet verder dan een scoreloos gelijkspel op bezoek bij Ganshoren. T-W staat momenteel op een tiende plaats en ontvangt volgende week in eigen huis leider Duffel.

In eerste provinciale Brabant verloor KFC Strombeek verrassend van Houtem. De bezoekers kwamen al snel op een 0-3 voorsprong dankzij knappe doelpunten. Na de rust drukte Strombeek door en kon nog tweemaal scoren, maar de eerste nederlaag van het seizoen was een feit. KSK Opwijk won wel en kan zo even de extra-sportieve perikelen van de laatste weken vergeten. Ternat ging met de billen bloot tegen leider Rebecq. Het verloor met 6-0 en zakt in het klassement verder weg naar een zevende plek.

Topper in derde C eindigt onbeslist

FC Merchtem 2000 bewees zaterdagavond dat het thuis wél kan winnen. Het versloeg Eizeringen met 6-0. Voor de bezoekers meteen de vierde nederlaag op rij. VK Liedekerke gaat rustig op zijn elan verder. Ditmaal was Galmaarden het kind van de rekening. De Zwaef maakte 20 minuten voor tijd het enige doelpunt in een aangename wedstrijd. Kester-Gooik leek na een uur wedstrijd de schaapjes op het droge te hebben. Het leidde met 3-0 en leek iets te zeker van zijn stuk . A-Z kwam opzetten en scoorde in extremis nog drie maal.

De topper in derde C kon de verwachtingen inlossen. Zowel Wambeek als Borchtlombeek beschikken over héél wat offensief geweld en dat resulteerde in een 3-3 eindstand. Wambeek kwam als snel 2-0 voor danzij Wambacq maar Borchtlombeek kwam via Chemali en de Langhe langszij en zelfs op voorsprong maar even voor tijd hield Du Rang toch een puntje thuis. Beide teams staan met 13 punten aan de leiding. Ook Kapelle Sport doet het de laatste weken goed. Het won met 1-2 van SK Leeuw en sluit net zoals Schepdaal aan bij de top drie.

In derde F trok Borght aan het langste eind in de derby tegen Beigem. Het won met 4-2 en herstelt zich van een mindere periode. Mazenzele kon wederom niet winnen. Het speelde 1-1 gelijk tegen Hekelgem en dat is meteen de vierde draw op rij. Relegem verloor bij Ritterklub en zakt verder weg in het klassement naar een tiende plaats met amper 5 punten.

Asse-Ter Heide won op het veld van Peizegem en voert samen met Liedekerke B het klassement in vierde D aan.

Topartikels bij Goeiedag.be