1,4 miljoen euro vrijgemaakt voor vernieuwing gemeentehuis

“Er is veel vooruitgang in onze gemeente. Na jaren van voorbereiding zijn we verheugd over deze nieuwe stappen voor het gemeentehuis, evenals voor de bibliotheek in Bellingen en de Chirolokalen in Beert. Deze inhaalbeweging is broodnodig. Als beleidsploeg streven we naar een betere en efficiëntere dienstverlening voor onze burgers, met bruisende dorpskernen, allemaal binnen een financieel haalbaar kader”, aldus burgemeester Eddy Timmermans.

Het huidige gemeentehuis van Pepingen dateert al enkele decennia en is dringend toe aan een grondige modernisering. Het gemeentehuis zal op een grondige en kostenbewuste manier worden aangepakt. De huidige kinderopvang in de kelderverdieping, in samenwerking met Infano, verhuist naar een nieuwe locatie in de Zagerij. Op de benedenverdieping komt er een archiefruimte en een aangename personeelsruimte met toegang tot de achtertuin. Op de begane grond zullen de verbouwingen beperkt blijven tot het achterste gedeelte. De huidige raadzaal en sanitaire ruimtes blijven behouden, maar de andere ruimtes worden heringedeeld. Zo krijgt het huidige kantoor van de burgemeester een loketfunctie met ontvangstbalie.

De bovenverdieping boven de raadzaal wordt uitgebreid van 134m² naar 193m² en biedt ruimte aan het personeel van zowel de gemeente als het OCMW, met een open kantoorlandschap. Er zullen ook extra ruimtes worden gecreëerd waar burgers vertrouwelijk kunnen overleggen met de medewerkers. Alle verdiepingen van het gebouw zullen voortaan toegankelijk zijn via een brede lift. Aan de rechterkant van het gebouw komt er een licht hellend vlak, zodat iedereen gemakkelijk de ontvangstbalie en de achterliggende Vredestuin kan bereiken. Daarnaast wordt er bij de technische aspecten, verwarming, ventilatie, dak- en gevelisolatie van het gebouw rekening gehouden met duurzaamheid, om het klaar te maken voor de toekomst.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland