Oppositie vraagt veiligere oversteekplaatsen op Ninoofsesteenweg

Oppositiepartijen CD&V, DVP en N-VA vroegen tijdens de gemeenteraad meer aandacht voor veiligere oversteekplaatsen op de Ninoofsesteenweg. Dat gebeurde bij de bespreking van het nieuwe mobiliteitsplan. De raadsleden bekommeren zich voornamelijk om de zichtbaarheid van voetgangers, voornamelijk tijdens de wintermaanden. In eerste instantie vragen de drie oppositiepartijen betere verlichting. “Bij de herinrichting van de steenweg werd voor ledverlichting gekozen”, klinkt het. “Sommige oversteekplaatsen vallen hierdoor minder goed op. Daarom vragen wij om punctuele verlichting aan zebrapaden. De opvallende geel-zwarte palen aan de oversteekplaatsen zorgen ook overdag voor meer aandacht van de automobilisten.” De raadsleden vragen ook een herinrichting of verbetering van de oversteekplaats ter hoogte van de Beertstraat, aan de Brugstraat en aan het kruispunt Kestergat.De meerderheid stemde tegen de voorgestelde toevoegingen aan het mobiliteitsplan.

“Wij betreuren de weinig constructieve houding van de LVB/Open-VLD meerderheid”, klinkt het. “Hiermee is duidelijk dat de meerderheid geen ambitie heeft om de oversteekplaatsen aan de Ninoofsesteenweg veiliger te maken. Het mobiliteitsplan bevat vele aanbevelingen en acties voor de gewestwegen in de gemeente. Als beheerder ligt de uiteindelijke beslissing bij het Agentschap Wegen en Verkeer, maar als gemeentebestuur moeten we blijven aandringen op noodzakelijke aanpassingen om de oversteekplaatsen in onze gemeente veiliger te maken. Dat engagement ontbreekt blijkbaar in Pepingen.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland