Belgian Bullets Kelly en Dora behalen brons op WK Bobslee U23

Pilote Kelly Van Petegem (22) uit Merelbeke en remster Dora De Haseleer (22) uit Pepingen behaalden een bronzen medaille op het Wereldkampioenschap Bobslee U23 in Winterberg, Duitsland. Na de eerste run stonden de meisjes nog op een onverwachte tweede plaats net achter het ongenaakbare Duitse team. In de tweede run zakten ze terug naar de derde plaats na een crash die op miraculeuze wijze tot een goed einde kwam. Pilote Kelly blesseerde zich aan haar knie en remster Dora kwam er met blauwe plekken vanaf. Met deze prestatie hoopt het team een eerste stap gezet te hebben naar de volgende Olympische Winterspelen 2026 in Milaan. Het doel is echter nog veraf aangezien er momenteel nog geen project op poten staat vanuit de federatie. Pilote Kelly heeft voor dit seizoen het budget wel al bij elkaar geschraapt. Het team zoekt nog verdere steun en sponsors die het project verder willen helpen uitbouwen.

Remster Dora De Haseleer woont in Pepingen en werd ook al provinciaal kampioen op de 60 meter sprint indoor en won ze ook zilver op de 200 meter. Ze studeert sport en bewegingswetenschappen aan de universiteit van Leuven. Sinds haar achtste doet ze aan atletiek: 100 en 200 meter sprint. Ze is aangesloten bij Olympic Essenbeek waar ze bij trainer Jean-Marie Bras haar basis heeft gelegd.

In 2018 werd Dora geselecteerd als Belgian Bullet. Ze vertegenwoordigde als 2de reserve remster samen Met Ann Van Nieuwenhuyse (pilote), Sarah Aerts (remster) en Kelly Van Petegem (1ste reserve remster) het Belgische team op verschillende wedstrijden. Dora mocht als 2de reserve niet mee naar de Winterspelen 2022 in Bejing. Nu probeert ze als remster opnieuw samen met pilote Kelly Van Petegem de Belgian Bullets onder leiding van Ann Van Nieuwenhuyse een nieuw leven in te blazen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland