Kunst en brouwerij gaan succesvol hand in hand!

Voor zij die er dit weekend niet bij waren volgt er op 24 en 25 februari nog een tweede kans om de expo van Kunst In Lege Huizen en Toer&Taxus te gaan bekijken.

Het is zowat een must voor alle Opwijkenaren die kunstminded zijn en eveneens voor zij die de nostalgie van de Op-Ale-brouwerij nog eens willen herbeleven. Beide dingen gaan overigens harmonieus hand in hand en daar mogen organisatoren Tom Bosmans, Florent Verberckmoes, Johan De Bleser en Kris De Plecker best fier op zijn. Het is misschien ook de laatste keer dat er bezoekers over de vloer zullen komen op die traditierijke site.

De organisatoren lukten er in om vijftig lokale kunstenaars naar ex-Affligembrouwerij te halen. Het is opvallend hoeveel Opwijkse creatieve geesten zich komen tonen en al even verrassend is het ruime aanbod van kunstwerken in diverse genres die te aanschouwen zijn.

Ook de link met de brouwerij loopt als een rode draad door het gebouw want in elk hoekje is er wel iets dat verwijst naar Op-Ale. ’t Opwijks Archief presenteert een groot gamma memorabilia van het ondertussen verdwenen Opwijkse bier.

De expo strekt zich uit over drie verdiepingen. De bezoekers kunnen zelfs tot op het dak om daar nog van een uniek panorama van de regio te genieten.

En wie finaal alle zalen is doorgewandeld kan zich neerploffen in de pop-up kantine want van rondlopen in een brouwerij krijgt men hoe dan ook dorst. Kunst in de brouwerij, een voltreffer! Proost! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk