Class X Unplugged plays grunge in Hof ten Hemelrijk

Met het nieuwe project CLASS X nemenvijf klassiek geschoolde muzikanten in de theaters steeds een nieuw genre onder hun akoestische loep.

In 2021 zou de band touren met als eerste thema ‘grunge’ maar het coronavirus stuurde deze tourplanning totaal in de war. Het was dertig jaar geleden dat Nevermind van Nirvana de wereld werd ingestuurd. Een van de belangrijkste platen uit de rockgeschiedenis en eentje die de muzieksector flink overhoop haalde. Nevermind wordt gezien als de doorbraak van de Grunge, een wereldveroverend muziekgenre.

Met CLASS X wordt het genre onder de loep genomen in een apart jasje. De grootste grunge-hits worden gebracht zoals je ze nog nooit hebt gehoord. Een heuse trip naar Seattle and back met muziek van Pearl Jam, Smashing Pumpkins, Soul Asylum, Weezer, The Cranberries, Rage Against The Machine, en natuurlijk Nirvana.

Een niet te missen tribute aan een genre dat maar een aantal jaren echt heeft bestaan, maar toch de beste rockmuziek aller tijden voortbracht. Dit kan op donderdag 18 januari 2024 van 20.30 tot 22.30 uur in GC Hof Ten Hemelrijk, Kloosterstraat 7 te Opwijk.

De groep muzikanten bestaat uit Anthony Gröger (cello), Marjolein Cools (accordeon), Koen Vanmeerbeeck (viool en nyckerharpa), Sam Gevers (percussie en piano) en Elodie Carels (zang).

Bestel tickets: T 052 36 51 08 / E gc.info@opwijk.be

https://reservaties.opwijk.be/

(eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk