Gratis dactylolessen bij GO! De Duizendpootrakkers

Leerlingen van een school in Zele haalden er het VRT-nieuws mee, maar ook bij GO! Basisschool De Duizendpootrakkers in Opwijk kunnen kinderen gratis leren typen. Dit blindtypen op een klavier gebeurt tijdens de schooluren en is niet betalend. Wie deze vaardigheid onder de knie heeft als leerling alvast een bonus bij de overstap naar het secundair onderwijs.

“Wij bieden gratis typlessen aan,” aldus directeur Sam Panckoucke. “Deze lessen zijn volledig vrijblijvend, onder de middag, voor het 4de tot en met het 6de leerjaar. We willen leerlingen (in samenspraak en met toestemming van hun ouders) de kans geven om hun typevaardigheden te verbeteren. Dit komt van pas tijdens hun schoolloopbaan bij ons en in de toekomst.

Dit doen we door middel van een online software, waarvan we de kost als school zelf op ons nemen, dat typen leerrijk en leuk maakt. We verwachten een engagement om thuis ook verder te oefenen. Op het einde van de cursus ontvangen ze een heus typdiploma.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk