Kerstmarkt Opwijk 2023

“In het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 december 2023 komen we opnieuw in de warmste sfeer van het jaar tijdens de Opwijkse kerstmarkt en dat met een druk programma,” aldus schepen van Markten Jan Couck.

Zaterdag 2 december 2023 kan je van 18 tot 3 uur genieten van lekkere spijs en drank bij liefst 21 Opwijkse verenigingen en goede doelen. Je kan hen vinden in de kerstchalets op de Borchtsite. Belangrijk: deze zone is volledig overdekt. Kom elkaar tegen, consumeer en dans op de tonen van DJ Vadderken.

Deze verenigingen staan ook op zondag 3 december 2023 voor jullie paraat. De kerstmarkt op de Borchtsite wordt volledig uitgebreid op de parking van Hof ten Hemelrijk door een gezellige koopjesmarkt van 14 tot 18 uur.

De Kerstman zakt opnieuw af naar Opwijk en brengt dit jaar ook zijn rendieren mee. Op https://www.opwijk.be/tekening-kerstmarkt-2023 kan je een kleurplaat van Hopper vinden. Kom op zondag 3 december 2023 jouw tekening met je persoonlijke kerstwens afgeven aan de Kerstman en ga met hem op de foto!

Santa’s Springdieren vinden al springend op hun springstelten en op speelse muziek hun weg tussen de bezoekers.

Ook onze lokale handelaars wikkelen zich in een heuse kerstsfeer. Winkel lokaal in het weekend van 1 tot 3 december 2023 en win een cadeaubon t.w.v. 50 euro uit de prijzenpot van 1.000 euro! Kopen dus maar bij de hiernavolgende deelnemende handelaars: FM Shoe – Schoonheidsinstituut Athena – Lots – Titatimi – De Hoprank – Yemaya massage – Gift & fun – Kidsboetiek – Lingerie Laho – Karbon.

De huidige infrastructuurwerken in het centrum zorgen ervoor dat de kerstmarkt op de centrumparkings wordt opgesteld. Zeker op zondag zal hierdoor minder parking beschikbaar zijn. Hierdoor heeft het gemeentebestuur besloten om een shuttledienst in te schakelen op zondag 3 december 2023.

Kom je met de auto? Dan raden we jou aan om te parkeren aan het station. We voorzien een shuttledienst tussen 14 en 18.30 uur die jou elke 20 minuten veilig naar de Kerstmarkt brengt en weer terug. Wil je even stoppen aan onze lokale handelaars, dan vraag je dat gerust aan onze chauffeur! Ook daar word je met plezier naartoe gebracht.

Uiteraard worden alle bezoekers aangemoedigd om met de fiets of te voet te komen!

Verkeersmaatregelen: https://www.opwijk.be/verkeersmaatregelen-n.a.v.-kerstmarkt-2023

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk