Kunstenaar Rik Olievier (78) overleden

Op 23 augustus 2023 overleed in het Onze-Lieve-Vrouw ziekenhuis in Aalst, kunstenaar Rik Olievier op 78-jarige leeftijd. Begin vorig jaar was er in De Kersenpit te Mazenzele nog de tentoonstelling “Van schilderkunst tot instrumentenbouw” waar Rik exposeerde. Daar waren echt magnifieke dingen van de veelzijdig kunstenaar die Rik Olievier wel was, te bewonderen.

Rik Olievier (°22/02/1945), de creatieve duizendpoot bij uitstek, woonde sinds 2014 in Opwijk woont. In Goeiedag van 16 februari 2022 verscheen naar aanleiding van de tentoonstelling het volgende:

“Het is moeilijk om zijn kunnen en inspiratie te omschrijven want hij doet honderdeneen zaken, gaande van instrumentenbouw tot schilderen, tekenen, restaureren en decoreren. Hij kan uren vertellen over zijn hobby’s, legt de lat telkens nog hoger en besloot zijn speech met te zeggen: “Ik heb nog veel werk te doen!”

Het pronkstuk van Rik op de expositie is de prachtig gedecoreerde piano met dubbel klavier waar hij al zes jaar aan bezig is. “Ik ben geprikkeld door instrumentenbouw en eens het werk af is wil ik horen welke klank er uit komt,” aldus Rik. Men moet het echt zien om het te geloven. Verder hangen er nog heel wat schilderijen van zijn hand maar ook de karakteristieke koppen, getekend door Riks vader, nemen een prominente plaats in.”

Er kan teruggedacht worden op het leven van Rik Olievier op woensdag 30 augustus in aula GaandeweG te Merchtem om 11 uur. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk