Centrum voor dagverzorging ’t Zonnedal 20 jaar jong!

Het centrum voor dagverzorging ’t Zonnedal, dat deel uitmaakt van Welzijnsvereniging OPcura te Opwijk bestaat 20 jaar en uitgerekend op 23 juni, de Dag van de mantelzorger in Vlaanderen, werd dat gevierd. Gebruikers, medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers maakten er een feestelijk ontspanningsmoment van in zaal Satijn van de zorgcampus.

Geert Geeroms, directeur ouderenzorg OPcura, blikte in zijn toespraak terug op het ontstaan, de evolutie en de werking van ’t Zonnedal – de brug tussen thuis en woonzorgcentrum – en dat verbonden is aan het wzc De Oase.

En bij een feest hoort taart, koffie en muziek. In zijn toespraak zette directeur Geeroms ook twee gebruikers speciaal in de bloemetjes. Celine ‘Lina’ Hellinckx is sinds 2008 gebruiker van de dagopvang, maar José De Nil doet nog beter want zij maakt al 17 jaar gebruik van de diensten van het centrum. Beiden kregen een attentie uit de handen van OPcura-voorzitter Peter Beerens.

Momenteel zijn er 10 tot 11 gebruikers per dag. In 2022 waren er 41 verschillende gebruikers, in leeftijd variërend van 66 tot 95 jaar en die dat jaar gemiddeld 64 dagen naar ’t Zonnedal kwamen. Ongeveer twee derde woont in Opwijk. Directeur Geeroms bedankte nog tal van medewerker en vrijwilligers en daarna mocht een kanjer van een taart aangesneden worden. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk