Eerste editie Grimbergs Sportgala in Den Douwe: sporters en sportclubs gehuldigd voor prestaties

De Grimbergse sportraad en het gemeentebestuur van Grimbergen organiseerden afgelopen vrijdag voor de eerste maal het ‘Grimbergs Sportgala’.

Maar liefst 400 sporters en hun familie liepen over de speciaal voor hen uitgerolde rode loper aan feestzaal Den Douwe in Strombeek-Bever. De afgelopen weken konden alle Grimbergse sporters of sportclubs die een podiumplaats behaalden op regionale, Vlaamse, nationale of internationale kampioenschappen of wedstrijden hun prestatie indienen bij de Grimbergse sportdienst. Van een succes gesproken… Grimbergen telde het afgelopen sportseizoen maar liefst 175 kampioenen of kampioenenploegen.

Vrijdag was het dus verzamelen geblazen in Den Douwe, waar niemand minder dan sportanker Maarten Vangramberen het gala aan elkaar praatte en de kampioenen op het podium mocht vragen. Voor de clubkampioenen was er nog een extra verrassing: zij mochten hun trofee ontvangen uit de handen van voormalig Olympisch vicekampioen en Humbekenaar Pieter Timmers.

Tussen het uitreiken van de medailles door, konden de aanwezigen genieten van enkele sportieve tussenacts, gebracht door lokale sportverenigingen. Zo dansten de dansers van Kinetrix met twee krachtige acts de pannen van het dak en werd de zaal wel heel stil toen de Jiu-jitsu Academie van Humbeek het podium innam met een demonstratie. De avond werd extra feestelijk gemaakt met een spetterende Grimbergse liveband: The Scallywags.

Internationale Grimbergse kampioenen zoals hardloper Ward Merckx (Belgian Falcons), Alison Van Uytvanck (WTA tennis), Bryan De Valck (Belgian 3×3 Basket) en Bilal El Khanouss (RC Genk en Marokkaanse elftal) konden er wegens wedstrijden in het buitenland niet bij zijn maar hadden een leuke videoboodschap voor de aanwezigen waarin ze de sporters volop aanmoedigden om te blijven sporten en plezier te maken.

Het voltallig college en de leden van de Grimbergse sportraad huldigden alle kampioenen met een medaille en alle laureaten mochten ook nog een duurzame isolerende drinkfles in ontvangst nemen.

“Met dit nieuwe evenement zetten we onze talrijke sporters uit tientallen sporttakken waar ze moeten staan: op het podium in de schijnwerpers”, zegt Sportschepen Jelle De Wilde (CD&V). “De vele lachende gezichten bewezen dat deze formule zeer gesmaakt werd.”

Zonder sportvrijwilligers, geen sport. Daarom werd de avond afgesloten met de verkiezing van de sportvrijwilliger van het jaar. Die werd verkozen uit een reeks van kandidaten door de leden van de sportraad. Dit jaar mocht Jean De Breucker van de Veldkanteva’s de trofee in ontvangst nemen voor decennia van vrijwilligerswerk voor de club.

“Het werd een avond vol van winnaars en verhalen. Met maar liefst 400 aanwezigen kunnen we terugblikken op een eerste succesvolle editie”, zegt burgemeester Bart Laeremans (Vernieuwing). “We zijn fier op alle geleverde prestaties van de aanwezige kampioenen, maar uiteraard van alle sporters uit onze gemeente. Ze hebben dat uitstekend gedaan.”

Foto: Aron Vermeiren

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise