Opnieuw regenboogvlag vernield in Opwijk

De vernielde regenboogvlag was amper vervangen of het nieuw exemplaar aan de parking van Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk onderging een gelijkaardig lot op dinsdagavond 16 mei en dat net voor de Internationale dag tegen Holebifobie en Transfobie. Deze keer werd de vlag ook met messen bewerkt en in brand gestoken.

Een medewerker van het gemeenschapscentrum kon de twee daders wegjagen en een beschrijving van hen geven. Vermoedelijk gaat het om dezelfde jongeren als bij de eerste brandstichting. Opnieuw werd klacht ingediend bij de politie. De camerabeelden die het gebeuren vastlegden, worden grondig bekeken.

“We roepen de daders ook op om zichzelf te melden bij de politie,” aldus schepen van Welzijn, Roland Mortier (op foto samen met Ineke Segers, deskundige Welzijn & Doelgroepenbeleid). “Onze voorraad regenboogvlaggen is uitgeput, een nieuwe vlag werd besteld. Als statement hangt op dezelfde plaats een soort “knutselwerkje” van grote witte papieren met daarop het volgende: foto’s van de verbrande vlaggen met de dag van vernieling en daaronder een afbeelding van de nieuwe versie van de regenboogvlag. Onderaan staat er in kleine letters: PS: Onze vlaggen zijn op, maar we zijn nog steeds tegen discriminatie. #IDAHOT. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk