Opwijk eerde zijn sporters

Op de Sportontvangst van 10 februari, een organisatie van de gemeente Opwijk, de sportdienst en de Adviescommissie Sport, werden tal van Opwijkse sporters in de bloemetjes gezet. En dat waren er nogal wat! De stuntmannen van Get Insane zorgden voor een gepast intermezzo.

Wie er was zal zich zeker de bedenking gemaakt hebben in welk een sportwaaier Opwijkenaren allemaal actief zijn. Noem maar op: badminton, canicross, biljart, gymnastiek, paardrijden, ropeskipping, petanque en kubb. De G-sporters van Mazenzele Opwijk en BCO en Parkili werden die avond ook niet vergeten.

Bij de ploegsporten ging de beker naar de A-voetbalploeg van Mazenzele-Opwijk. Voorzitter Mario Matthys mocht die in ontvangst nemen. De jonge zaalvoetballers van Real Opwijk City werden tweede, voor de volleybalmeisjes U11 van Volley Opwijk. De sportprestatie kwam van Aude Vandeputte. Zij won dubbel goud door zowel de 400 als 800m te winnen op European Transplant & Dialysis Games.

Voor renner Ilan Van Wilder was er een speciale vermelding. Vader Patrick verscheen in zijn plaats. Ook de lokale sportheld was een wielrenner, namelijk Dany Schoonbaert. Hij won zelf de Ardense Pijl en was jarenlang sportbestuurder. Judoclub Nijdrop is 50 jaar jong en de Wielerclub Sportvrienden uit Mazenzele houdt het ondertussen al 70 jaar vol! Njema Kilani werd bekroond als meest beloftevolle jongere. Hij liep bij de kadetten de pannen van het dak en grossierde in gouden medailles. Hij haalde het voor renner Nolan Huysmans en horseballer Lotte De Bondt.

Powerlifter Rob Esselens kreeg bloemen als sporter van het jaar. Golfbiljarter Cris Dalemans werd tweede. Op dat alles mocht achteraf nog geklonken worden. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk