Opwijkse jeugdbewegingen sparen voor gratis Fair Trade choco op kamp 

Na succesvolle acties naar de treinpendelaars toe, een samenwerking met lokale restaurants en een actie naar alle leerkrachten in Opwijk, lanceert de Adviescommissie Derdewereldhuis dit keer een spaaractie rond eerlijke handel voor Opwijkse jeugdbewegingen.

Vanaf 5 oktober, de start van de week van de Fair Trade, kan iedereen meesparen voor gratis potten choco op kamp. Wie Fair Trade producten koopt en de etiketten binnenbrengt bij de deelnemende Opwijkse jeugdbeweging helpt op die manier de jeugdbeweging aan gratis potten Fair Trade choco voor het volgende zomerkamp.

“Fair Trade producten worden in tal van lokale winkels verkocht. Mensen hebben er vaak al enkele huis, soms zonder het zelf te weten. Traditioneel denken we aan koffie, maar ook fruitsap, koeken, bananen, chocolade, wijn … zijn op heel wat plaatsen verkrijgbaar,” legt voorzitter van de adviescommissie Tom Bosman uit.

Met de actie wil het Derdewereldhuis eerlijke handel onder de aandacht brengen. “We adviseren en ondersteunen, sensibiliseren en coördineren activiteiten over de Noord-Zuidverhoudingen en verhoudingen met kansarme gebieden. Waar mogelijk leggen we verbanden tussen problemen in het Zuiden en bij ons. Daarnaast mobiliseren we rond de millenniumdoelstellingen en zijn we gemeentelijke trekker voor de erkenning als Fair Trade Gemeente.”

Die titel geeft aan dat een gemeente én haar inwoners eerlijke handel een warm hart toedragen én er ook effectief werk van maken. Opwijk is erkend als Fair Trade gemeente sinds 2012. Met deze actie wil het Derdewereldhuis de titel bestendigen. (eb)

Info op www.opwijk.be/derdewereldhuis

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk