Samen voor meer veerkracht

In oktober zet het gemeentebestuur van Merchtem samen met Huis van het kind Merchtem en Logo Zenneland het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker.

Het doel is om mentaal welbevinden en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken. Heb je ook al gemerkt dat we meestal pas over mentale gezondheid spreken als het niet goed gaat? Daarom is het belangrijk én nodig om te werken aan geestelijke gezondheid nog vóór er zich problemen stellen.

Door positieve geestelijke gezondheid aandacht te geven, creëren we tegelijkertijd meer
begrip voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn. Iedereen heeft sterktes om trots op te zijn. Alleen zien we deze soms zelf niet of vinden we ze maar vanzelfsprekend.

Onder het motto ‘Samen veerKRACHTig’ nodigen we mensen uit om hun kracht te ontdekken, roepen we op om samen trots te zijn op deze krachten – groot en klein – en om deze krachten in te zetten om anderen te helpen. Als we die gewoontes inbouwen in ons dagdagelijks leven, krijgt ons geluksgevoel een enorme boost.

Er worden in de maand oktober heel wat acties georganiseerd in Merchtem door verschillende gemeentediensten en scholen. Alle activiteiten vind je terug op www.merchtem.be/samenveerkrachtig

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk