Nick Van Bever stelt tentoon in Den Hopstaak

Deze maand en ook nog gedurende gans april gaat in de inkomhal van het woonzorgcentrum en in het lokaal dienstencentrum Den Hopstaak een tentoonstelling door met werken van Nick Van Bever. Peter Beerens, voorzitter van Welzijnsvereniging OPcura: “Wij bieden hier de mogelijkheid aan jonge Opwijkse kunstenaars om hun werken tijdelijk tentoon te stellen. Twee maanden kan men hier vrijblijvend de creaties van Nick Van Bever (27) komen bewonderen. Deze Opwijkenaar werkt bij 3WPlus in Mollem.”

“Al sinds de kindertijd doe ik mijn vrije tijd niets liever dan tekenen,” aldus Nick. “Ik begon er mee op de muren in de woonkamer en daarna koos ik voor magische tekenborden en papier. De laatste jaren teken ik vooral digitaal. Op de tentoonstelling prijken 19 werken. Dat zijn cartoons van bekende Opwijkenaren of bekende mensen. De tijd die ik nodig heb voor een tekening varieert van een paar uur tot bijna een volle dag.”

Het lokaal dienstencentrum organiseert ook een wedstrijd rond deze tentoonstelling. De bezoekers moeten raden wie op de cartoons staat en de namen noteren op een wedstrijdformulier. Uit alle correct ingevulde formulieren zal Nick één gelukkige winnaar trekken die van hem een kunstwerk naar keuze mag meenemen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk