Gratis kredietlijn voor Jeugdhuis Nijdrop

Na bijna twee jaar van corona-restricties heeft Jeugdhuis Nijdrop het moeilijk om haar normale activiteiten te hervatten. Doordat de werking al verschillende malen verplicht voor lange tijd werd stopgezet, en er bijgevolg amper activiteiten zijn kunnen doorgaan, liep het Jeugdhuis heel wat inkomsten mis. Om een vlotte doorstart te kunnen maken, vroeg het Jeugdhuis financi√ęle hulp aan de gemeente Opwijk. En die kwam er ook.

Schepen van Jeugd, Evelien Beeckman (Open Vld): ‚ÄúAls gemeente hebben we een goede relatie met Jeugdhuis Nijdrop en er was bij het gemeentebestuur onmiddellijk een bereidheid om mee te zoeken naar financi√ęle oplossingen. Het resultaat voor Nijdrop is tweeledig: enerzijds werd een extra corona-subsidie van 14.000 euro uit het coronafonds toegekend, anderzijds wordt er een gratis kredietlijn van 50.000 euro toegekend.‚ÄĚ (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk