Inspectie Monumentenwacht aan toren Sint-Martinuskerk Asse. Kerkplein blijft voorlopig onbereikbaar tot en met 28 februari

Deze ochtend inspecteerde Monumentenwacht de getroffen toren van de Sint-Martinuskerk in Asse. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele was eveneens aanwezig, samen met burgemeester Koen Van Elsen. Beiden werden door de medewerkers van Monumentenwacht Vlaams-Brabant gebrieft over hun bevindingen.

We benadrukken dat het gevaar nog niet is gaan liggen en dat er bij hevige wind nog steeds stukken van de kerktoren kunnen afwaaien. We vragen dus ook met aandrang om de omgeving van de kerk nog steeds te vermijden. Het Kerkplein blijft onbereikbaar tot en met maandag 28 februari. Enkel bewoners mogen op het Kerkplein om hun woning te bereiken.

Het gemeentebestuur kijkt nu verder met het Agentschap Onroerend Erfgoed en Monumentenwacht voor een plan van aanpak. De resterende gehavende vlakken van de kerktoren willen we zo snel mogelijk verwijderen om vervolgens het Kerkplein vrij te geven.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk