Digitaal inschrijven bij Opwijkse scholen

Vanaf maandag 10 januari tot en met zondag 23 januari kan een eerste keer aangemeld worden voor het volgende schooljaar (2022-2023) via een digitaal inschrijvingssysteem. Zo krijgen alle ouders dezelfde kansen en de keuze om hun kind in te schrijven in de kleuterscholen, lagere scholen en het buitengewoon basisonderwijs van de gemeente. Het gaat hier wel over een specifieke voorrangsgroep, namelijk kinderen van wie al een broer of zus is ingeschreven op de school of van wie een ouder werkt op de school. Concreet gaat het om alle kinderen met geboortejaar 2020, oudere kinderen die nog niet zijn ingeschreven in een school en kinderen van wie de ouders volgend schooljaar een nieuwe school kiezen. Meerdere voorkeursscholen aanduiden geeft meer kansen uiteraard. Pas na de aanmeldingsperiode kan via een document worden ingeschreven in de gekozen school. Opgelet evenwel want er is een verschillend digitaal inschrijvingssysteem voor het gewone en het buitengewoon basisonderwijs.(eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk