Kort Opwijk: Goed nieuws voor de sociale kruidenier De Spruit

Op 1 februari 2022 zal nieuwe reglement van de sociale kruidenier in voege gaan, dat werd door Raad voor maatschappelijk Welzijn goedgekeurd. Naar aanleiding van een stijgende vraag naar voedselpakketten van mensen die langs kwamen op de afdeling sociale zaken ging in december 2020 de eerste voedselbedeling met FEAD-producten van start. Op het Vast Bureau van 9 augustus 2021 werd een nieuwe werking goed gekeurd, waarin de kruidenier wekelijks open zal zijn op de site van de voormalige buitenschoolse kinderopvang in de Schoolstraat. Er komt een samenwerking met Spar, Okay Affligem, en nog andere grote retailers. Tevens is er een verhoging van het budget. Ook de werking van de luierbank, die voorheen gevestigd was in ’t Kapstokske, wordt volledig geïntegreerd in de werking van de sociale kruidenier, volgens de afgesproken principes. Door dit nieuwe concept en werking wordt er ook een ontmoetingsplaats gecreëerd, want naast de basis voedselbehoefte is dit de belangrijkste taak van een sociale kruidenier. Lotgenoten kunnen er mekaar ontmoeten en dat kan voor velen een bron van sociale en emotionele steun zijn. Ook in het verstrekken van allerhande informatie, gaande cultuurcheques tot nieuwe vuilzakken, is voor de kruidenier een belangrijke taak weggelegd.  “Samengevat, een professionelere werking,” aldus burgemeester Inez De Coninck. De sociale dienst van het OCMW gaat alle gebruikers van de sociale kruidenier screenen en legt vervolgens het dossier voor aan het Bijzonder Comité. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws