Kort Opwijk: Goed nieuws voor de sociale kruidenier De Spruit

Op 1 februari 2022 zal nieuwe reglement van de sociale kruidenier in voege gaan, dat werd door Raad voor maatschappelijk Welzijn goedgekeurd. Naar aanleiding van een stijgende vraag naar voedselpakketten van mensen die langs kwamen op de afdeling sociale zaken ging in december 2020 de eerste voedselbedeling met FEAD-producten van start. Op het Vast Bureau van 9 augustus 2021 werd een nieuwe werking goed gekeurd, waarin de kruidenier wekelijks open zal zijn op de site van de voormalige buitenschoolse kinderopvang in de Schoolstraat. Er komt een samenwerking met Spar, Okay Affligem, en nog andere grote retailers. Tevens is er een verhoging van het budget. Ook de werking van de luierbank, die voorheen gevestigd was in ’t Kapstokske, wordt volledig geïntegreerd in de werking van de sociale kruidenier, volgens de afgesproken principes. Door dit nieuwe concept en werking wordt er ook een ontmoetingsplaats gecreëerd, want naast de basis voedselbehoefte is dit de belangrijkste taak van een sociale kruidenier. Lotgenoten kunnen er mekaar ontmoeten en dat kan voor velen een bron van sociale en emotionele steun zijn. Ook in het verstrekken van allerhande informatie, gaande cultuurcheques tot nieuwe vuilzakken, is voor de kruidenier een belangrijke taak weggelegd.  “Samengevat, een professionelere werking,” aldus burgemeester Inez De Coninck. De sociale dienst van het OCMW gaat alle gebruikers van de sociale kruidenier screenen en legt vervolgens het dossier voor aan het Bijzonder Comité. (eb)


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Meer kort nieuws