Werf op Brusselsesteenweg ligt twee weken stil, verkeerssituatie blijft behouden

Door het bouwverlof zal de werf op de Brusselsesteenweg nog tot 10 januari stilliggen. De huidige verkeerssituatie zal tijdens het kerstverlof behouden blijven waardoor enkel verkeer richting Zellik mogelijk blijft.

Al sinds de zomer van 2020 wordt er gewerkt op de Brusselsesteenweg (N9) tussen Vaal en Langestraat. Door het bouwverlof liggen nog tot 10 januari alle werken op de werf stil. Hoewel de steenweg tijdens het bouwverlof in juli in beide richtingen open was voor verkeer, is dat nu niet het geval. De niveauverschillen tussen de zone waar er gewerkt wordt en waar het verkeer nu rijdt, is te groot om verkeer veilig in beide richtingen door te laten rijden. De huidige verkeerssituatie zal daarom tijdens het kerstverlof behouden blijven.

Deze fase, met een werf tussen de Benedenstraat en Stevensveld op de weghelft richting Asse, duurt naar alle waarschijnlijkheid nog tot 20 januari. De wintermaanden zijn traditioneel een periode waarin betonneren en asfalteren niet altijd mogelijk is, waardoor de aannemer zijn planning op geregelde tijdstippen moet aanpassen.

Voor het verkeer verandert er vanaf 20 januari weinig. Omdat de werfzone van weghelft wisselt, zal het verkeer naar Zellik en Brussel gebruik moeten maken van de weghelft richting Asse. Wie richting Asse wil, volgt nog steeds de omleiding via de Benedenstraat, Lindendries en Bergveld die ook vandaag geldt. Naast de noordelijke zal ook de zuidelijke aantakking van Kruiskouter op de Brusselsesteenweg afgesloten zijn voor verkeer. Voor fietsers verandert er niets: zij volgen nog steeds de omleidingsroute via de gemeentelijke wegen ten zuiden van de Brusselsesteenweg.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk