Firmin en Julienne zeggen de tapkraan vaarwel

Bij de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia is er een vacature en dat is er deze keer geen voor een klarinetspeler of trombonist. Het is niet dat zo’n muzikanten niet welkom zijn maar er wordt uitgekeken naar een man en/of vrouw achter de bar bij de repetities! Firmin Verbruggen (73) en zijn vrouw Julienne De Smedt (70) leggen er, na een paar decennia pintjes tappen, de riem af of beter nog ze zeggen flesopener en tapkraan vaarwel.

“Tijd voor verjonging,” vertelt Firmin, die ontegensprekelijk vereenzelvigd wordt met de Zaal Harmonie. “Meer dan 30 jaar, 33 om juist te zijn, vervul ik die taak achter de toog nu al. Zoveel jaar geleden werd een beurtrol uitgestippeld bij de bestuursleden om de dorstige muzikanten te laven tijdens de repetities. De een na de ander kwam vragen om zijn beurt over te nemen en zo ben ik in feite “full-time” aan de slag geraakt op vrijdagavond. Een goeie twintig jaar geleden stapte ook mijn vrouw Julienne in dat ritme en deden we die taak samen. Steeds hetzelfde draaiboek: frigo’s opvullen, stoelen klaarzetten voor de muzikanten,  ze van drank voorzien en daarna afruimen en sluiten. Kortom, het was altijd een stuk na middernacht eer we onder de wol kropen maar…we hebben hier geweldig veel plezier beleefd,”  aldus goedlachse Firmin. Hij en Julienne blijven echter wel nog assisteren bij de uitbating van de zaal. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk