Boek met cartoons en gedichten

Op dinsdag 9 november werd op het gemeentehuis een nieuw boek over Opwijk voorgesteld. Geen geschiedenisboek maar een luchtig boek met 45 dialectgedichten van Jean-Paul Van der Elst en 30 tekeningen van Nick Van Bever.

De beide auteurs, die erg in leeftijd verschillen, vonden elkaar nadat Nick een karikatuur van Jean-Paul had gemaakt. Het boek bevat 40 pagina’s met blinkend papier op A4-formaat. Op de achterkaft vind je een leuk ganzenbord met Opwijk in de hoofdrol. Heel het boek draait trouwens rond Opwijk en Opwijkse figuren.

Nick en Jean-Paul genoten de steun van OpCura en het gemeentestuur. Zij kochten een flink aantal boeken aan die o.m. aan de bewoners van De Oase, de Vlindertuin en de Eikendreef zullen geschonken worden.

Wie een exemplaar wil bemachtigen kan de makers van het boek contacteren: Nick (nickvanbever@gmail.com) of Jean-Paul (jeanpaul.vanderelst@gmail.com) of 10 euro storten op rek. nr. BE10 7995 0584 5504 van JP Van der Elst met de vermelding van uw naam en adres. Na 1 december kost het boek 12 euro.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk