Verschillende herdenkingen op Wapenstilstand

Naar jaarlijkse traditie worden in Asse en deelgemeenten de overleden oud-strijders, oorlogsslachtoffers en de Wapenstilstand plechtig herdacht.

De eerste herdenking vindt op 11 november om 10 uur plaats in de Sint-Martinuskerk van Asse gevolgd door een optocht, bloemenhulde en toespraak aan het Monument der gesneuvelden en een bezinning met leerlingen van GBS De Schatkist en de klaroenblazers van de brandweer.

Om 11.30 uur is er ook een eucharistieviering in de kerk van Zellik gevolgd door een optocht naar het kerkhof, onder begeleiding van Kon. fanfare St-Cecilia en het trommelkorps van de Chiro. In Relegem is er op zondag een speciale viering in de kerk om 10.30 uur. De hulde op de begraafplaats van Mollem en aan het bijzondere monument aan Beneden Vrijlegem vindt vrijdag plaats om 14.15 uur. En op zondag 21 november is er om 9 uur nog een speciale eucharistieviering in de kerk van Walfergem.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk