Francine Saerens werd 104

100 Jaar worden, het lijkt (letterlijk) een eeuwigheid maar op 24 augustus mocht Francine (Joanna) Saerens, geboren en getogen in Opwijk, niet minder dan 104 kaarsjes uitblazen. Zij is daarmee de oudste inwoner van Opwijk. Maar dit jaar mochten de bewoners van De Oase ook al de 101ste verjaardg van Yvonne Geeurickx en Maria Wauwereyns vieren. Elisa Meskens die in augustus 101 zou worden overleed op 22 juli.

Francine verblijft sinds 8 mei 2003 in het woonzorgcentrum en is daarmee de langst verblijvende bewoner van De Oase. Er werd tweemaal feest gevierd op 24 augustus met de medebewoners en het personeel en op 25 augustus met de familie.

Hoewel Francine zorgbehoevend is genoot ze nog met volle teugen van haar lievelingskostje en van een lekker glaasje champagne. Ze kreeg bezoek van een delegatie van het schepencollege en Welzijnsvereniging OPCura die haar onder meer een boodschap van de koning en de koningin overmaakten. Op naar de 105!

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk